Osijek
REKONSTRUKCIJA VODOVODNE I KANALIZACIJSKE MREŽE

Radovi u Gundulićevoj ulici, po svemu sudeći, potrajat će još mjesec dana
Objavljeno 21. studenog, 2019.

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže u Gundulićevoj ulici teče prema planiranoj dinamici te će, sukladnoj ranijim najavama, potrajati još mjesec dana, doznajemo od dipl. ing. građ. Josipa Korajca iz tvrtke Gravia d.o.o., koja je izvođač radova.

Podsjetimo, dio Gundulićeve ulice od raskrižja s Rokovom ulicom do Ličke ulice bio je zatvoren za promet od lipnja do rujna ove godine, nakon čegu su počeli radovi na drugoj i završnoj dionici, onoj od Ličke do Kanižlićeve ulice. Predmet zahvata odnosi se na izradu dijela nove i rekonstrukciju postojeće kanalizacije te, također, i rekonstrukciju postojećeg vodovoda, odnosno gradnju dijela nove trase vodovoda, jer je do sada vodovod prolazio samo neparnom, južnom stranom ulice.

- Odradili smo dio kolnika od raskrižja s Ličkom ulicom do Kanižlićeve, uključujući dio Kanižlićeve ulice kod tvrtke Metal Zec, te je izvedena nova biciklistička staza na južnoj strani ulice. Što se tiče podzemnih instalacija, kanalizacije i vode, kao i infrastrukture, koju su provukli HEP ODS i tvrtka T-Com, svi su radovi gotovi te je preostalo sanirati kolne prilaze i pješačku stazu na sjevernoj strani ulice, što ćemo učiniti za sljedećih deset dana, nakon čega preostaje izgradanja kanalizacije, a potom i sanacija na 52-metarskoj dionici od Kanižlićeve do Hebrangove ulice. Sukladno ranije najavljenoj dinamici, sve bi trebalo biti gotovo do kraja godine, odnosno između 15. i 20. prosinca - najavljuje Korajac.

Dodajmo da je naručitelj ovih radova, čija je vrijednost 7,7 milijuna kuna bez PDV-a, tvrtka Vodovod Osijek. d.o.o., a nakon što budu gotovi, radovi će znatno unaprijediti kvalitetu života stanovnika tog dijela grada. Njihov će završetak s velikim olakšanjem zasigurno dočekati brojni vozači, kao i stanovnici Hebrangove ulice, kojom je posljednjih pet mjeseci alternativno tekao promet.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike