Osijek
GRADSKA ČETVRT NOVI GRAD

U rasvjetu uloženo čak 50 tisuća kuna
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Povratkom na zimsko vrijeme osječke ulice u mraku su već od oko 17 sati svakoga dana. Stoga su šetnje neosvijetljenim ulicama brojnim građanima vrlo nelagodne, i pješacima i vozačima. Spomenemo li samo da se brojni biciklisti voze bez obveznih svjetala, da pješaci nisu dovoljno uočljivi, ali i općenito radi nelagode, više je nego razumljivo da je svako osvjetljenje itekako dobro prihvaćeno kod građana.

Prepoznali su to u Gradskoj četvrti Novi grad. Naime, ondje je na jednoj, od ukupno pet lokacija, postavljena javna rasvjeta, a riječ je o Wilsonovoj ulici uz prolaz prema Orahovičkoj ulici.

- Novim rasvjetnim tijelima obnavljamo sustav javne rasvjete u našoj Gradskoj četvrti, što stvara dodatnu sigurnost ne samo pješacima nego i vozačima – prokomentirao je predsjednik GČ-a Novi grad Luka Došen, naglasivši da je za javnu rasvjetu iz prioriteta Četvrti osigurano 50 tisuća kuna.

Naime, nakon osvjetljenja Wilsonove, slijedi obnova javne rasvjete na Sjenjaku, točnije na dječjem igralištu sjeverno od Robne kuće IPK. Također će se postaviti i dvije svjetiljke u Stadionskom naselju, a četvrta je lokacija neosvijetljen ugao u Svačićevoj ulici pokraj zgrade Četvrti. I naposljetku bit će osvijetljen i prolaz iz Ulice kralja Petra Svačića prema Vatrogasnom naselju koji je, kaže Došen, osvijetljen samo s oko 30 posto kapaciteta. Kako su planirana sredstva i utrošena za javnu rasvjetu na navedenim lokacijama, a još uvijek ima onih mjesta gdje je javna rasvjeta nužna, Došen kaže kako će ta mjesta zacijelo ući u prioritet sljedeće godine.
M. Mihelić
Možda ste propustili...

ŠTO JE S DRUŽENJIMA U NOVOM VALU KORONAVIRUSA

Otkazana umirovljenička vikend-druženja i izleti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana