Dome slatki dome
MOŽEMO IH JEDNOSTAVNO NAPRAVITI I SAMI

Izrada vege kobasica
Objavljeno 21. studenog, 2019.
Dok u Hrvatskoj počinje sezona kolinja, udruga Prijatelji životinja ponudila je etičnu alternativu tradicionalnim proizvodima – kobasice, pogačice s čvarcima, salenjake i svinjsku mast, i to bez životinjskih sastojaka. Sve to moglo se degustirati na štandu Udruge na zagrebačkome Cvjetnom trgu, gdje su posjetitelji mogli vidjeti i cijeli proces izrade veganskih kobasica – od pripreme smjese i punjenja u stroju za kobasice do kuhanja i pečenja. „Vegansko kolinje daje zdrave kobasice i druga jela na koja smo naviknuti, napravljeni u veselju i mirne savjesti prema životinjama, okolišu i drugim ljudima”, izjavili su. Dodali su i da je vegansko kolinje sigurno za zdravlje i sva hrana može se napraviti jednostavno i bez opravdano strogih zdravstvenih mjera.„ Veganske kobasice svih vrsta, manje ili više ljute, pečene, dimljene, kuhane, za sendvič ili za hot dog, možemo kupiti u gotovo svakoj većoj trgovini, a možemo ih napraviti i sami prema brojnim dostupnim receptima”, rekli su. Nijedan obožavatelj mesa nije bio razočaran i da upravo ovakve veganske zamjene za mesne proizvode pokazuju da se ne moramo odreći okusa na koje smo naviknuti.


Kobasice koje su se izrađivale i degustirale na štandu je osmislila volonterka Anita Petrović, osmislila je jednostavan recept pomoću kojega svatko može napraviti kod kuće kobasice od pšenice, soje, zobi, masnoće i začina.J.Kn.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana