Mozaik
AMERIČKI REPER PROŠIRUJE SVOJ REPERTOAR

Kanye West napisao operu “Nabukodonosor”
Objavljeno 21. studenog, 2019.
Američki reper Kanye West objavio je da svoj glazbeni repertoar proširuje na operu te će njegova iduća produkcija nositi naziv "Nabukodonosor", a bit će izvedena u Los Angelesu 24. studenoga. West je tijekom vikenda najavio opernu produkciju u kojoj će nastupiti gospel-zbor "Sunday Service", s kojim je pjevač ove godine izveo brojne duhovne kršćanske napjeve. Operu, koja će se izvesti u kalifornijskoj dvorani Hollywood Bowl, režira talijanska konceptualna umjetnica Vanessa Beecroft, nekadašnja Westova desna ruka, koja je s njim radila na modnom brendu Yeezy, a karte za produkciju u prodaji su od ponedjeljka.

Nadahnuće za naziv opere Kanye je pronašao u babilonskome kralju Nabukodonosoru II., s kojim se nedavno usporedio u jednom intervjuu, spomenuvši da je i drevni kralj poput njega patio od bipolarnog poremećaja.

"Nabukodonosoru je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, što ga nije omelo u tomu da ostane kralj", rekao je za Apple Music američki reper, koji se nedavno proglasio "najvećim suvremenim umjetnikom." Neki smatraju da je povratak pjevača vjeri, o čemu svjedoče nova opera, ali i posljednji album "Isus je kralj‘‘, duboko povezan s njegovom osobnom borbom s bipolarnoim poremećajem. I premda u Bibliji nema izravnih aluzija na Nabukodonosorovu bipolarnost, u Knjizi proroka Danijela opisuje se razdoblje u kojemu je babilonski kralj patio od noćnih mora i mentalnih problema. H
Možda ste propustili...

HRVATSKO-ŠVICARSKI FILM REDATELJICE ANDREE ŠTAKE, S MARIJOM ŠKARIČIĆ

“Mare” otvara Pula film festival