Mozaik
DANAS U TVORNICI

Ólafur Arnalds prvi put u Zagrebu
Objavljeno 21. studenog, 2019.
Cijenjeni islandski producent i multiinstrumentalist Ólafur Arnalds premijerno s bendom i velikom produkcijom dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 21. studenoga. Jedan od najpoznatijih svjetskih skladatelja ugled je stekao spajanjem neoklasične glazbe s elementima post rocka, popa i elektronike. Arnalds dolazi u pratnji punog benda predstavljajući aktualni album "re:member". Donoseći najveću produkciju, Zagreb će moći vidjeti jedinstveni nastup s punim bendom kojeg, uz Arnaldsa, koji je na pijanu i sintesajzerima, čini gudački kvartet i perkusionist.

- Donosimo najveću produkciju koju sam ikada imao na turneji do sada, ali cijeli koncert ipak ostavlja dojam intimnosti. Na pozornici je šest osoba, a svirat ćemo većinom materijale s mog novog albuma ‘‘re:member‘‘, uz selekciju pjesama s gotovo svih mojih albuma - kaže Arnalds. Središnji dio live nastupa su i dva samostalna generativna pijana, koja su pokretana posebno razvijenim programom STRATUS i svaki put sviraju pomalo drukčije. Show je upotpunjen posebnim osvjetljenjem, a dio njega povezan je programom koji kontrolira Ólafurova dva pijana, čime je svaki nastup jedinstveno iskustvo.

Nakon gotovo dvogodišnjih soloturneja po Europi, SAD-u i Australiji sada s bendom donosi novi show koji hvali i publika i kritika. Zagrebački koncert bit će jedna od posljednjih prilika da ga se vidi na europskoj turneji. Ima široki katalog, od skladanja soundtracka za BBC seriju ‘‘Broadchurch‘‘, The Chopin Project, s kojim istražuje klasičnu glazbu, ili Island Songs, zbog kojeg je putovao po Islandu i surađivao s glazbenicima. Glazbeni put počeo je kao bubnjar za islandske metal bendove, a otpočeo je karijeru u novom žanru 2007., uz genijalne albume poput ‘‘Eulogy For Revolution‘‘ i ‘‘For Now I Am Winter‘‘. Osnovao je eksperimentalni techno duo Kiasmos, surađivao s Nilsom Frahmom, objavio niz solo EP-jeva, a surađuje i na filmovima i serijama. T.K.
Možda ste propustili...

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike