Mozaik
ODRŽANA ZAGREBAČKA PREMIJERA FILMA IVANA-GORANA VITEZA

Aktualni satirični triler “Dopunska nastava”
Objavljeno 20. studenog, 2019.
U zagrebačkom CineStaru održana je premijera najnovijeg filma Ivana-Gorana Viteza, "Dopunska nastava". Osim glumačke postave, premijeru nisu propustili ni brojni poznati: Anja Šovagović i Dragan Despot, Mia Begović, Marija Borić, Ana Maras Harmander, Ana Vučak Veljača, Slavica Knežević, Vanda Winter, Martina Validžić, Joško Lokas, Zrinko Ogresta, Hrvoje Klobučar, Goran Milić... Četiri godine nakon filma "Narodni heroj Ljiljan Vidić", koji je oduševio publiku, Vitez predstavlja satirični triler o talačkoj krizi u osnovnoj školi. Film, u produkciji Interfilma, na intrigantan način pokazuje stav političkih elita, a i hrvatskog društva u cjelini, prema hrvatskom školstvu, od učenika do učitelja i profesora te bi stoga mogao biti zanimljiv svima s obzirom na aktualni štrajk prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj.

Bijesni rastavljeni otac upada u razred svoje kćeri kako bi zajedno proslavili njezin rođendan. Talačku krizu, koju ovaj čin izazove, u svoje će političke bodove pred skore lokalne izbore pokušati pretvoriti aktualni gradonačelnik. Budući da je u razredu i sin mladog policajca, prije nego što se situacija rasplete, i njega će se morati nešto pitati.

Film je posvećen velikanu hrvatske umjetnosti Ivi Gregureviću te je dio Hrvatskog Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva. T.K.
Možda ste propustili...

IMPRESIVNI GLUMAČKI POSTAV U “KIŠNI DAN U NEW YORKU”

Novi Allenov film stiže u naša kina

ON OSOBNO NEĆE PLATITI

Weinstein se nagodio sa žrtvama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZBOR ZA MISS WORLD 2019.U LONDONU

Katarina Mamić zablistala
u nacionalnoj haljini

2

PJESMA "LJUBAVNIKA"

"Poljubi me ovog Božića" je hit

3

PJESAMA ZABAVNOG ŽANRA

Luka Basi ima hit mjeseca