Osijek
BOLNO SJEĆANJE NA OKUPACIJU SELA

Laslovčani su bili na prvoj crti obrane Osijeka
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Laslovčani će 23. i 24. studenoga odati počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima Laslova u Domovinskom ratu te obilježiti tužnu obljetnicu privremene okupacije Laslova, čija je obrana od 152 dana bila prva crta južne obrane Osijeka. Tako će, kaže Ladislav Ferenc iz organizacije "Tužnog i bolnog sjećanja Laslovo 26. lipnja 1991. - 24. studenoga 2019.", u subotu (23. studenoga) u 16.30 u Parku hrvatskih branitelja - mjestu posebnog pijeteta - upaliti 48 lampiona u počast poginulima. Obilježavanje tužne obljetnice nastavlja se promocijom knjige "Mađari u Domovinskom ratu" u 19 sati u Domu kulture Laslovo.

U nedjelju (24. studenoga) u 10 sati na počivalištima hrvatskih branitelja i civila izaslanstva UDVDR-a Kluba Laslovo položit će vijence i zapaliti svijeće na Centralnom groblju i grobnici neidentificiranih u Osijeku (na Aninom, Retfalačkom vojnom groblju, mađarskoj Retfali i Novogradskom) te na mjesnim grobljima u Laslovu, Ernestinovu, Čepinskim Martincima, Punitovcima i Palači.

U nedjelju će se održati prvi Polumaraton Osijek - Laslovo, čiji je start kod crvenog fiće u 9.30. U Parku hrvatskih branitelja u 12 sati će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće. Prigodno će se izložiti znakovlje HV-a Damira Jakšića te ratni stripovi i ilustracije Nenada Barinića. D.P.
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike