Osijek
PRIRODOSLOVNI RAZGOVORI U KNJIŽARI NOVA

Kako pripitomiti lisicu i od nje stvoriti psa
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Klub knjižare Nova ugostit će večeras s početkom u 19 sati "Prirodoslovne razgovore", na kojima gostuje izv. prof. dr. sc. Ivana Ivančić Baće, sa Zavoda za molekularnu biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na ovoj tribini, koju su priredili osječka podružnica Hrvatskog fizikalnog društva i Odjel za fiziku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u sklopu programa popularizacije znanosti FizOs-PopulOs, bit će govora o hrvatskom prijevodu knjige Leeja Alana Dugatkina i Ljudmile Trut "Kako pripitomiti lisicu (i stvoriti psa). Znanstvenici s vizijom i sibirska priča o potaknutoj evoluciji".

Dugatkin je evolucijski biolog i povjesničar znanosti na Odjelu za biologiju Sveučilišta u Louisvilleu u Kentuckyju, a Trut je profesorica evolucijske genetike na Institutu za citologiju i genetiku u Novosibirsku u Rusiji. Od 1959. ona je istraživačica u eksperimentu pripitomljavanja srebrne lisice. Do danas je pripitomljeno pedeset i sedam naraštaja lisica. Oni u svojoj knjizi izlažu važne činjenice o genetskoj i bihevioralnoj evoluciji. D.Celing
Možda ste propustili...

UDRUGA KRŠĆANSKIH INTELEKTUALACA

O kršćanskim temama iz studija u Vikarijatu

OSJEČKI OGRANAK „SNAGE SLAVONIJE I BARANJE” PREDSTAVIO KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA

Šišljagić: Želim Osijeku vratiti status metropole koja mu pripada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGOVI NEPRIMJERENOG PONAŠANJA

Bor bačen kroz prozor zapeo u krošnji?!

2

MEĐU 490 VJENČANIH PAROVA U 2020.

Rekli smo “da” i imali svadbu unatoč koroni

3

POGON ZA JEDRENJAK RAZVIJA SE NA FERIT-U

Električni brod iz ravnice