Osijek
PRIRODOSLOVNI RAZGOVORI U KNJIŽARI NOVA

Kako pripitomiti lisicu i od nje stvoriti psa
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Klub knjižare Nova ugostit će večeras s početkom u 19 sati "Prirodoslovne razgovore", na kojima gostuje izv. prof. dr. sc. Ivana Ivančić Baće, sa Zavoda za molekularnu biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na ovoj tribini, koju su priredili osječka podružnica Hrvatskog fizikalnog društva i Odjel za fiziku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u sklopu programa popularizacije znanosti FizOs-PopulOs, bit će govora o hrvatskom prijevodu knjige Leeja Alana Dugatkina i Ljudmile Trut "Kako pripitomiti lisicu (i stvoriti psa). Znanstvenici s vizijom i sibirska priča o potaknutoj evoluciji".

Dugatkin je evolucijski biolog i povjesničar znanosti na Odjelu za biologiju Sveučilišta u Louisvilleu u Kentuckyju, a Trut je profesorica evolucijske genetike na Institutu za citologiju i genetiku u Novosibirsku u Rusiji. Od 1959. ona je istraživačica u eksperimentu pripitomljavanja srebrne lisice. Do danas je pripitomljeno pedeset i sedam naraštaja lisica. Oni u svojoj knjizi izlažu važne činjenice o genetskoj i bihevioralnoj evoluciji. D.Celing
Možda ste propustili...

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET

Projekt o poljoprivrednom otpadu

ŽUPAN S NAČELNICIMA I GRADONAČELNICIMA

Povećane potpore za gospodarstvo

DODIJELJENE ŽUPANIJSKE STIPENDIJE ZA UČENIKE I STUDENTE

Ovo je budućnost naše županije!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VELIKO PRIZNANJE ZA DOC. DR. SC. ANITU MATIĆ I MEFOS

Osječanka dobila nagradu za najbolji znanstveni rad iz područja medicine

2

SUMNJA U NEZAKONITE RADNJE

Kaznena prijava Ivana Vrkića
protiv Dražena Slunjskog

3

OTVOREN KNEDLA BAR

U Gđici Knedlici 18 vrsta okruglica