Svijet
SUD U BOSNI I HERCEGOVINI

Islamistima povećane kazne zbog terorizma
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Sud Bosne i Hercegovine povećao je zatvorske kazne dvojici državljana te zemlje koji su proglašeni krivim za pripremanje terorističkih napada, potvrdili su u utorak iz Tužiteljstva BiH koje se žalilo na dužinu kazni izrečenih prvostupanjskom presudom.


Pravomoćnom presudom Maksim Božić osuđen je na šest godina zatvora, čime mu je kazna povećana za dvije godine, a Edin Hastor, koji je iza rešetaka trebao provesti dvije i pol, sada će ondje biti tri godine.


Potvrđujući kako su zadovoljni činjenicom da su kazne povećane, iz Tužiteljstva BiH istaknuli su kako nastavljaju intenzivne aktivnosti na procesuiranju drugih slučajeva povezanih s terorizmom.


Božić i Hastor u srpnju su proglašeni proglašeni krivim da su kao pripadnici radikalnog selefijskog pokreta u kontaktu s drugim osobama nabavljali oružje i eksplozivna sredstva te su planirali i pripremali provedbu terorističkih napada.


Božić je bio "mozak" ove terorističke operacije jer je godinu dana planirao kako izvršiti napad i nabaviti oružje i eksploziv, a Hastor je bio taj koji je svoju obiteljsku kuću iskoristio kao mjesto u kojem su skrivali pribavljeno oružje i drugu opremu.
Kao mete napada odredili su sjedište Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u Istočnom Sarajevu te sjedište Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije. Policijski istražitelji otkrili su njihove planove te su obojica uhićena. H
Možda ste propustili...

DOGOVORENA JE RAZMJENA ZAROBLJENIKA DO KRAJA 2019. GODINE

Ukrajina i Rusija postigle sporazum o prekidu vatre

IZETBEGOVIĆ I ČOVIĆ BEZ SUGLASNOSTI O IZBORNOM ZAKONU

Proces uspostave vlasti u BiH ponovno blokiran

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BORIS JOHNSON ŽELI DOGOVOR DO KRAJA 2020.

Trgovinski sporazum Britanija - EU?

2

PROBLEMI OKO DOGOVORA U MADRIDU

Apel za "fleksibilnost" na UN-ovu samitu o klimi

3

IZETBEGOVIĆ I ČOVIĆ BEZ SUGLASNOSTI O IZBORNOM ZAKONU

Proces uspostave vlasti u BiH ponovno blokiran