Regija
OKONČAN JOŠ JEDAN PROJEKT

Prošireni dio vrtića za još 100 djece
Objavljeno 19. studenog, 2019.
PLETERNICA


Pleternički dječji vrtić Tratinčica pohađat će još stotinu djece zahvaljujući dograđenom dijelu vrtića, koji je jučer otvorio svoja vrata. Time je okončan projekt vrijedan više od devet milijuna nepovratnih kuna, pri čemu je Grad 7,5 milijuna kuna dobio iz Programa za ruralni razvoj, a preostalo je osiguralo Ministarstvo za demografiju i obitelj.


Vrtić je sagrađen 2013. godine i u njega se tada smjestilo 150 djece.


- Tada su neki komentirali da nam ne treba toliki vrtić, no on je ubrzo postao malen. Danas ustanovu pohađa gotovo 300 djece, od jasličke dobi do predškolaca. S posebnom radošću pozdravljam djecu koja od sutra kreću u vrtić i njihove roditelje koji su strpljivo čekali i vjerovali u nas - rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.


Čast simboličnog rezanja vrpce na ulazu u vrtić imala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković, izaslanica premijera, i Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi.


Vrtiću je dograđeno 576 kvadrata koje zadovoljavaju kapacitet za smještaj sto djece. U dograđenom prostoru, osim dodatnih soba za djecu, nalaze se i prostorije za odgojno-obrazovne djelatnike. U Pleternici se konstantno povećava potražnja za upis djece u vrtić i jaslice.
Povećanje broja djece rezultira poboljšanjem životnih uvjeta u ruralnoj sredini jer je djeci pružen adekvatan predškolski odgoj, a roditeljima otvara mogućnosti pronalaženja posla te je i financijski povoljnije od privatnog čuvanja djece. B.S.T.
Poticanje ostanka stanovništva
O ciljevima razvoja ruralnih sredina ministrica Vučković je rekla: "Mnogi se pitaju zašto ministarstvo u toj mjeri financira gradnju i dogradnju vrtića, nerazvrstanih cesta, vodovod i odvodnju. Vodimo računa o podizanju konkurentnosti naše poljoprivrede koja je ranjiva u međunarodnim okvirima. Imamo i zadaću poticanja ostanka stanovništva u ruralnom prostoru. Mi smo oni koji s pomoću svojih programa trebamo osigurati temeljne usluge na način da život bude bolji, moderniji uz poštovanje tradicije i privlačniji nego u urbanim sredinama.
Možda ste propustili...

REAKCIJE NA ODLUKU O PRIZNANJIMA GRB GRADA VINKOVACA

HLK i osječki fakultet predložili Tehničku školu

GRADSKI PRIJEVOZ U VUKOVARU

Povećali su broj autobusnih linija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AURIC TIMBER PROIZVODI SUHU GRAĐU

Prirodno prosušena
daska traje stoljećima

2

GRAD OSIGURAO DODATNIH 1.130.000 KUNA

Za borinački nadvožnjak
gotovo 50 milijuna kuna

3

NATJECANJE U KVALITETI VOĆNIH RAKIJA

Zlatnu šljivovicu ispekao Darko Cerovski