Regija
ZA INFRASTRUKTURNE PROJEKTE

Virovitici više od 4 milijuna kuna
Objavljeno 20. studenog, 2019.
VIROVITICA

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a, u vukovarskom Gradskom muzeju Dvorca Eltz u sklopu predstavljanje hrvatskog predsjedanja Strategijom Europske unije za Dunavsku regiju ministar Marko Pavić uručio je ugovore o dodjeli nepovratnih nacionalnih i EU sredstava korisnicima iz pet slavonskih županija vezanih uz Program sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. Među njima su bili i predstavnici Virovitičko-podravske županije, a tom prigodom Virovitici je odobrena je 4.203.191 kuna za 12 infrastrukturnih projekata. Ugovore je potpisao gradonačelnik Ivica Kirin, uz nazočnost ravnateljice virovitičke Razvojne agencije Tihane Harmund.

– Ukupni iznos projekata veći je od 25 milijuna kuna, a Grad svoj dio financira iz proračuna u vrijednosti od oko 4,6 milijuna kuna – istaknuo je gradonačelnik Kirin, dodavši da sve to pokazuje dugoročnu pametnu politiku ulaganja u ljude te da će se svako ulaganje višestruko isplatiti. Konkretno, smanjit će se potrošnja energenata, povećati kvaliteta obnovljenih prostora, a građanima omogućiti da ih bolje koriste.

– Jako je važno napomenuti kako je riječ o uređenju objekata na cijelom području Grada, a ne samo u središtu. U nekoliko sljedećih godina grad želimo ravnomjerno urediti, zahvaljujući upravo EU fondovima. Zato gradimo vrtić u Đurđu, dječje igralište u Milanovcu, obnavljamo park u Koriji i provodimo desetke drugih projekata koji podižu kvalitetu života. Molim građane da se malo strpe zbog konsolidacije proračuna i tvrdim da ne odustajemo od najavljenih projekata, nego ih samo odgađamo dok ne riješimo njihovo financiranje. Projekti jesu važni, ali smatram da je najvažnije ulaganje u ljude, a posebice u mladost našeg grada jer to ima izravan utjecaj na kvalitetu života i razvoj gospodarstva. Uštedom na energiji imat ćemo više novca za ulaganje u druge potrebe na koje nam građani ukazuju – zaključuje Kirin.
V. Grgurić
Uredit ćemo objekte na cijelom području Grada, a ne samo u središtu, naglasio je gradonačelnik Kirin
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana