Regija
ADVENT U VINKOVCIMA - LEDENI ORION

Veliko klizalište, ples na ledu, koncerti...
Objavljeno 20. studenog, 2019.
VINKOVCI


Sve pripremne radnje za Advent u Vinkovcima – Ledeni Orion što se održava od 29. studenoga 2019. do 5. siječnja 2020. privode se kraju. Uskoro kreće montaža klizališta, koje će biti veće nego lani.


- Dužinom od 50 metara konkuriramo i većim gradovima. Pješačka zona središte je događanja – kažu organizatori, Grad Vinkovci i Novosti d.o.o.


Jedan od najatraktivnijih događaja Adventa i ove će godine zasigurno biti Adventski koncert na prozorima vinkovačke Gimnazije, u subotu, 21. prosinca. Na prozorima Gimnazije okupit će se orkestar Glazbene škole sastavljen od učenika i profesora, a koji će imati do 35 instrumentalista. Sudjelovat će i sva tri zbora Glazbene škole, a u cijelu glazbenu priču uključeno je oko 150 osoba.


- Predviđeno je da orkestar bude smješten na klizalištu uz rub do Gimnazije kako bi ih ja kao dirigentica mogla pratiti, odnosno kako bi oni mene mogli pratiti, jer jedan dirigent dirigira i orkestrom i zborovima. Ostatak klizališta bit će namijenjen plesačima iz škole suvremenog plesa koji će tijekom cijelog koncerta plesati na ledu - pojasnila je Blanka Brlić, pročelnica harmonikaškog odjela u Glazbenoj školi, organizatorica i dirigentica. Na kraju programa orkestar će izvesti Radetzky marš.
Četvrtak je rezerviran za duhovnu glazbu, petak za promoviranje lokalnih bendova, a subotom će Vinkovčane zabavljati najpoznatija imena hrvatske glazbe. Prvog dana, u petak, nastupa Vanna, sljedeći dan je koncert Pravila igre. Na Svetog Nikolu dolazi Antonija Šola, a subota će biti rezervirana za No Jazz Band. Vikend poslije, u petak će nastupiti Antonela Doko, a 14. prosinca sastav Emanuel. Posljednji vikend prije Božića nastupa Buđenje, a potom Alan Hržica. M.F.
Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike