Novosti
"ŽENE U CRNOM"

Pravda za Vukovar
Objavljeno 19. studenog, 2019.
Na komemorativnom skupu u Borovu naselju bile su i ove godine "Žene u crnom" iz Beograda, čija je predsjednica Staša Zajović novinarima rekla da dolaze jer "imaju moralnu dužnost prema stanovnicima Vukovara i ogroman pijetet, solidarnost i suosjećanje".


- Okruženi smo, kao udruga, tzv. sigurnosnim mjerama, što ima za cilj zastrašiti i ostale, ali i nas odstraniti iz dominantnog javnog mnijenja u Srbiji koje je sada nacionalističko, ono koje poriče, umanjuje i negira ili osjeća ravnodušnost prema zločinima počinjenim u naše ime - navela je Zajović i dodala da "Žene u crnom" osjećaju obvezu podržavati obitelji iz Vukovara u njihovim upornim zahtjevima za pravdom i istinom dok je "Srbija dužna utvrditi odgovornost i pokrenuti sudske postupke za ubijanje tog grada, za što ima obilje podataka“.
- Vukovar kao tema ne postoji u Srbiji, a smatramo da se povjerenje i pomirenje ne može izgraditi bez jasne političke, moralne i druge odgovornosti - izjavila je Zajović i ocijenila tragičnim što su samo izravni izvršitelji zločina kažnjeni i na nacionalnim sudovima i u Haagu, umjesto da se "pokrene odgovornost onih koji su planirali, osmislili i proveli rat i uništavanje Vukovara“. S.B.
Staša Zajović: Vukovar kao tema ne postoji u Srbiji
Možda ste propustili...