Sport
MNOGO DOBRIH STVARI U GRADSKOM VRTU

Trener Ivica Kulešević
zadovoljno trlja ruke
Objavljeno 19. studenog, 2019.
Osim što se igrački kadar bijelo-plavih gotovo posve kompletirao zadovoljstvo pojačava i dobar nastup protiv Tuzla Cityja

Ivica Kulešević na klupu Osijeka upao je prema onoj - iz neba pa u rebra, u jeku jesenskog dijela sezone, pa mu zbog toga svaka prvenstvena stanka vrijedi suhog zlata.

Prije svega kako bi još pojačao utjecaj svojih ideja na igru, a ovaj put posljednja stanka u prvom dijelu sezone sa sobom nosi još dobrih vijesti. Posljednjih je dana trener bijelo-plavih vjerojatno u čudu promatrao treninge, jer na njemu je imao gotovo sve raspoložive igračke snage. Dobro, nedostajali su mu reprezentativci Škorić, Šutalo i Žaper. No, oni su zdravi i vratit će se u kadar, pa će Kulešević možda već u četvrtak imati gotovo sve svoje najjače adute na raspolaganju. Takva situacija nije se dogodila još od priprema u Austriji. Otad su ozljede ozbiljno narušavale standardnost osječke momčadi, a ni igrački kadar u to vrijeme još nije bio formiran u ovom obliku, jer su tek kasnije pristigli Igor Silva, Merveil Ndockyt i Jerry Mbakogu. Danas je situacija daleko povoljnija. Vedran Jugović napokon se oporavio od problema s mišićama koji su ga mučili gotovo cijelu ovu polusezonu, Petar Bočkaj iz istih je razloga dva mjeseca proveo na rehabilitacijama, gotovo jednako toliko "out" bio je Tomislav Šorša, a ozljede su izvan stroja izbacivale Talysa, Marina Pilja, Benedika Mioča i Laszla Kleinheislera. No, sada se čini kako je ta loša zdravstvena karma bijelo-plavih stvar prošlosti. Uz to Kulešević ima još razloga za zadovoljstvo. Dogovorio je prijateljsku utakmicu protiv Tuzla Cityja, momčadi koja je trebala biti ozbiljan suparnik. Kažemo trebala, jer su bijelo-plavi toga poslijepodneva napadački bili baš raspoloženi, pa su jednostavno pregazili suparnika. Zabili su osam pogodaka, a prema prilikama mogli su bar još toliko. Nizali su lijepe akcije, Bočkaj je driblinzima uništavao suparnike braniče, a zabio je iz slobodnjaka. Josip Špoljarić je s dva pogotka i dvije asistencije upotpunio odličnu napadačku sliku koju su dosad činili Mance i Marić. Ipak, jedna stvar bi mogla biti ključna, a to je povratak Vedrana Jugovića na sredinu terena. Igra se s njim čini nekako bržom i preciznijom.

- Drago mi je da su igrači koji su dosad manje igrali pokazali mnogo dobrih stvari. Iskazali smo ozbiljan napadački potencijal, jer zaista izgleda impresivno jednom prvoligašu osam puta zatresti mrežu, no bilo je opet određenih problema u obrani. Provjera nam je svakako dobrodošla - rekao je trener Osijeka Ivica Kulešević.

Možda će biti onih koji će podcijeniti tu igru i pobjedu Osijeka nad Tuzlacima rečenicom: "Ma, to je bila prijateljska utakmica". Međutim, takve bismo pitali što bi rekli kada bi Osijek u prijateljskoj utakmici od nekoga "popio" osam komada? Vjerojatno bi to bio kraj svijeta. Ne treba od tog nastupa praviti čudo, ali još manje podcjenjivati, jer u njemu je bilo stvari za koje se Kulešević može uhvatiti u završnici jesenskog dijela
sezone.

Dalibor Keler
KREĆE I LASZLO KLEINHEISLER
Laszlo Kleinheisler trebao bi se uključiti u normalan rad s ostatkom momčadi. Već prošloga tjedna Mađar je radio aerobne treninge, što je već bio znak oporavka. Zbog rehabilitacije Mađar je propustio ovu reprezentativnu akciju, a susret protiv Tuzla Cityja odgledao je sa suigračima na klupi za pričuve, ali nije bio u kombinacijama za nastup. Uglavnom, ako ne bude dodatnih komplikacija trener Ivica Kulešević mogao bi za susret protiv Istre 1961 imati najjači mogući izbor kada je u pitanju vezni red, jer će mu, ako se vrati i Kleinheisler, na raspolaganju biti baš svi igrači.
Najčitanije iz rubrike