Sport
KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Hrvatska izgubila od Češke i ugrozila si plasman na Euro
Objavljeno 18. studenog, 2019.
Mladi Vatreni dobro su počeli, ali loše završili. Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godinu u kvalifikacijskom susretu skupine 4 sinoć je izgubila u Velikoj Gorici od Češke sa 2:1 i na taj si način ugrozila plasman na Europsko prvenstvo 2021. Nakon 31. minute igre sve se činilo savršeno, imali smo vodstvo od 1:0, no pretkraj poluvremena Česi su izjednačili, a onda u drugom dijelu zabili za potpuni preokret.

Hrvatski nogometaši odlično su počeli susret, krenuli su agresivno i u drugoj minuti Petar Musa imao je sjajnu priliku, ali je njegov udarac obranio Martin Jedlička. U 19. minuti Hrvatska je imala još bolju priliku, Josip Brekalo je sam išao prema češkom vrataru, ali je Jedlička još jednom odlično regirao i spasio goste. Stalni napadi su se isplatili u 31. minuti, nakon sjajnog solo prodora Luka Ivanušec zabio je za 1:0. Hrvatska je imala vodstvo i dobru igru, ali nakon samo osam minuta sve se raspalo. Česi su u 39. minuti izjednačili, kada je Krejči zabio nakon kornera. U drugom dijelu ponovo se očekivala ofenzivna i dobra Hrvatska, ali uloge su se promijenile, Češka je preuzela inicijativu, prijetila i tražila vodstvo, do kojeg je došla u 72. minuti iskoristivši zbunjenost Branimira Kalaice i Joška Gvardiola. Pogodak za pobjedu gostiju zabio je Bucha. Tih 1:2 ostalo je do kraja susreta, a u posljednjim trenutcima utakmice nervozni Domagoj Bradarić dobio je crveni karton zbog oštrog prekršaja.

To je drugi poraz mlade hrvatske reprezentacije u ovim kvalifikacija i to drugi domaći, nakon kojega su nam šanse za odlazak na Euro 2021. smanjene. Podsjetimo, Hrvatska je ove kvalifikacije otvorila domaćim porazom od Škotske (1:2), nakon kojeg je izbornik Nenad Gračan dobio otkaz, a momčad je preuzeo Igor Bišćan. U njegovu debiju na klupi mladi Vatreni pobijedili su kod slabašnog San Marina sa 7:0, potom su u gostima dobili Litvu sa 3:1, ali kod kuće opet nije išlo. Češka je nakon preokreta zasluženo slavila.

Ovom utakmicom hrvatska U-21 reprezentacija zaključila je obveze u 2019., a sljedeći nastup imat će 27. ožujka iduće godine u Škotskoj. I. Li.
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike