Novosti
ŠTRAJK U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

Rezultat referenduma o ponudi Vlade u utorak
Objavljeno 18. studenog, 2019.

Vezani članci

DJEČJA PRAVOBRANITELJICA O ŠTRAJKU:

Interes djeteta ima prednost

Sindikati zaposlenih u obrazovanju u ponedjeljak nisu štrajkali zbog obljetnice pada Vukovara, a za utorak su najavili štrajk u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj.


"U ponedjeljak smo odlučili da taj dan budemo tihi, da budemo u učionicama na svojim radnim mjestima, da se posvetimo onima koji su zaslužni za našu domovinu i zapalimo svijeće u zbornicama", kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec u petak na redovnoj konferenciji za novinare.


Štrajk u utorak svojevrsni je odgovor na posljednju ponudu Vlade, koju sindikati ocjenjuju sramotnom, nižom od prijašnje te pokušajem omalovažavanja štrajkaša i zaposlenih u obrazovanju. Vladina posljednja ponuda sindikatima nudi povećanje osnovice za 6,12 posto u idućoj godini, izradu analize plaća u javnom sektoru, u čijem su okviru i koeficijenti, te sporazum o dodatku na plaću od dva posto ako Vlada do 30. lipnja ne izmijeni Uredbu o koeficijentima. Sindikati traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto, kako ne bi zaostajali za drugim javnim službama. U štrajku prema cirkularnom modelu već su 26 dana, tako da je svaki učenik dosad izgubio šest dana nastave.
Sindikalni su čelnici najavili da će u utorak objaviti rezultate sindikalnog referenduma među članstvom i štrajkašima. Prema podatcima koje su predstavili prošloga tjedna, Vladina ponuda odbijena je s više od 95 posto glasova. H
Možda ste propustili...

DRŽAVNA IMOVINA ZA REVITALIZACIJU ISTOKA HRVATSKE

Slavonskim gradovima i općinama nekretnine vrijedne 6,4 milijuna kuna

KAKO SE NASTAVNICI SNALAZE S REFORMOM

Savjetnici obišli čak 1100 škola

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAD TRGOVAČKIH LANACA ZA BLAGDANE

Radnicima u trgovini više neradnih dana

2

OKONČATI NEDOVRŠEN POSAO

Ustav krojen po mjeri dvije osobe tempirana je bomba

3

U HRVATSKU SE VRATIO TIM KOJI JE POMAGAO NAKON POTRESA

Pet hrvatskih građevinskih inženjera procijenilo 68 građevina u Albaniji