Regija
SLIKOVNICA OSNOVCA LUKE ČRNČEVIĆA

"Daj šapu" protiv straha od pasa
Objavljeno 19. studenog, 2019.
IVANOVCI - Da je među osnovcima Valpovštine sve više onih koji su iznimno daroviti kada je posrijedi pisana riječ, posljednjih je godina već u nekoliko navrata potvrđeno kada su učenici lokalnih škola osvajali brojne nagrade. U prilog tome govori i najnovija priča iz Ivanovaca, gdje je u Područnoj školi održano predstavljanje knjige osnovca Luke Crnčevića pod nazivom "Daj šapu", koju je taj simpatični dječak napisao kako bi se riješio - straha od pasa!


Kako je priopćila Ivana Kuna iz Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo, Luka je bivši učenik Osnovne škole Ladimirevci koji je u prošloj školskoj godini sudjelovao u državnom natječaju "Moja prva knjiga", a koji organizira udruga KaLibra radi promicanja kreativnosti kod djece. Djeca u ovom natječaju nastoje ostvariti što bolji rezultat pisanjem priče i ilustriranjem vlastite slikovnice, a tijekom prošle školske godine bilo je čak 476 prijavljenih slikovnica, no Luka je osvojio prvo mjesto i nagrađen je tiskanjem slikovnice.


- Slikovnica "Daj šapu" priča je ispričana s gledišta psa na jednostavan dječji način i govori o univerzalnim problemima osamljenosti, strahovima i potrazi za ljubavlju. Slikovnicom je mladi autor, uz vodstvo mentorice Ljiljane Marinjak, ostvario sklad priče i likovnih elemenata, a te je kvalitete prepoznala i poznata spisateljica, članica prosudbenog povjerenstva, Sanja Pilić, koja za ovu slikovnicu kaže da je duhovita i topla s originalnim, nesvakidašnjim crtežima - navodi Ivana Kuna dodajući da su uspjeh ovoga dječaka, koji se u međuvremenu preselio u Belišće gdje pohađa drugi razred, podržali mnogi.


Luka je potvrdio da je prvu slikovnicu napisao kako bi se riješio straha od pasa i postao popularan, a već ima ideju i za novu slikovnicu, no njezinu tematiku nije želio otkriti.
Zahvalan na potpori, Luka je nekoliko svojih knjiga odmah poklonio školskoj knjižnici, a knjige s posebnim posvetama dobili su svi učenici njegovog bivšeg razreda, koji su ga aktivno poticali u radu na knjizi tijekom prošle školske godine i tako sudjelovali u njegovu uspjehu. L. Aničić
Možda ste propustili...

VETERINARSKA STANICA D.O.O. VINKOVCI

Tretiranje komaraca

UGOVORI ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA

Potpora razvoju lokalne zajednice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USPJEH OPĆINE BABINA GREDA

Izabrani za razvoj u pametno selo

2

U HRVATSKOJ 400.000 HEKTARA NEOBRAĐENE ZEMLJE

Uz pametnu politiku moglo bi se hraniti 11 milijuna ljudi

3

USKORO NOVE VIZURE SREDIŠTA BELIŠĆA

Umjesto “Crvenog trga” fontana, staze, pozornica, zelenilo...