Regija
DVANAESTA KOLONA SJEĆANJA

Pješačili od Orašja do Vukovara
Objavljeno 18. studenog, 2019.
VINKOVCI - Dvanaestu godinu zaredom članovi braniteljskih udruga iz Domovinskoga rata s područja posavskih općina Orašje i Domaljevac-Šamac krenuli su iz Orašja put Vukovara kako bi na godišnjicu stradanja odali počast tome gradu i njegovim braniteljima.U središnjem parku u Vinkovcima dočekali su ih Gabrijel Šokičić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika, Nada Andabak, supruga poginulog Andrije Anadbaka, te predsjednik vinkovačkog Ogranka UDVDR-a Vlado Smolčić. Kod spomenika ‘‘Ruža hrvatska‘‘ položili su vijenac i zapalili svijeće.

- Pod sloganom "Zajedno u ratu, zajedno u miru" ove se godine na poseban način želimo prisjetiti svih poginulih koji su branili Posavinu i tražiti od nadležnih institucija oslobađajuću presudu za sve one koji su branili svoj dom te napraviti još jaču poveznicu između Orašja i Vukovara, dva grada heroja. Novost u odnosu na prošle godine je da smo u koloni imali djecu poginulih branitelja, kao i djecu branitelja, njih je sedmero i nadamo se da će nastaviti ovu hodnju u godinama koje dolaze - kazao je Ilija Mišković, predsjednik UDVDR HR H-B Podružnice Orašje, koja je i organizator Kolone sjećanja Orašje - Vukovar.

U koloni je bio i ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić, koji je rekao da svaku žrtvu treba dostojanstveno obilježiti i odati joj počast, te da mladi trebaju znati tko je bio žrtva, a tko neprijatelj.

U Ceriću je otkrivena spomen-ploča pripadniku HOS-a, Marijanu Baotiću. M.K.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike