Osijek
NOVI PRIMJER MEDIJSKOG ZLOSTAVLJANJA OSIJEKA

Za grad s više od 18 tisuća studenata "novinarka" tvrdi da mladih uopće nema?!
Objavljeno 19. studenog, 2019.

Tzv. nacionalni mediji i portali u posljednje vrijeme sve se više natječu tko će Slavoniju, a i grad Osijek posebno, prikazati u tamnijoj nijansi, ili kako bi to rekla "novinarka" s portala net.hr koja je ovih dana, tvrdi, obišla grad na Dravi - gradom duhova. A uz to će i dodati "da se nekada Osijek vezao uz Dravu, tamburicu, ‘lega‘ sleng i navijačku skupinu Kohorta, dok je danas postao pojam za pustoš i iseljavanje stanovništva” - sramotna je, paušalna i beskrajno neprofesionalna "novinarska"ocjena koja, da nije postala trendovska, zasigurno ne bi uopće bila vrijedna slova reakcije.


Šteta je, recimo, da "novinarka" net.hr-a nije u poslijepodnevnim satima prošetala jednom od najljepših hrvatskih šetnica uz Dravu kako bi se uvjerila da stanovnici ovoga grada itekako žive. Tamburicu, ‘lega‘ sleng i Kohortu voljet će ili neće, ali potencirati pustoš i iseljavanje, nešto je što Osječani nisu zaslužili, pa čak i kada su u pitanju takvi kvazi reporteri čije svako odmicanje od copy/paste sigurnosti završava žalosnim uratcima. Da je "novinarka" odlučila kojim slučajem obići svaki lokal u najstrožem središtu grada, sigurno bi joj poslodavac morao isplatiti koju dnevnicu više i koje noćenje više.


Osijek je sveučilišni centar Slavonije i Baranje u kojoj živi više od milijun stanovnika, i čije fakultete pohađa više od 18 tisuće studenata. Ovaj grad borio se s duhovima (ili avetima, preciznije rečeno) prošlosti prije nešto više od četvrt stoljeća, a danas ima problema s duhom beskrajno netalentiranih amatera čija površnost naprosto uvijek iznova zaprepašćuje.


Protiv takvih predrasuda s kojima se sve češće susrećemo na portalima i tzv. nacionalnim medijima Glas se uporno bori plasiranjem pozitivnih priča, dobrih primjera kojih ovdje ima dovoljno, nerijetko čak i više nego u ostatku Hrvatske. To, naravno, ne znači poštedu od kritike svih koji ne rade svoj posao pošteno i posvećeno, dapače, ali uvijek vodeći računa o činjenicama, tom famoznom, čisto internetskim nakladnicima često posve nepoznatom pojmu. Ovakvi napisi nanose veliku štetu osječkom gospodarstvu i svim tvrtkama koje se bore za ravnopravnost na tržištu, a iseljavanje nije problem samo Slavonije i Baranje, pa svejedno ne slušamo o, recimo, opustošenoj Rijeci koja je grad s najvećim brojem iseljenih. Upravo zbog ovakvih stupidnih članaka Osječani se često susreću s pitanjem: “Je li stvarno tako loše kod vas u Osijeku?” Nije. Da bi moglo bolje, moglo bi. No, Osijek nije grad duhova u kojemu nema mladih, a svi su lokali prazni - dobro da "novinarka" net.hr-a nije dodala i zombije koji po Korzu love preostale malobrojne stanovnike.
Tomislav Prusina
Možda ste propustili...

OTVORENO SRETNO DVORIŠTE DOKKICE

Prostor za učenje na otvorenom

NAŠ SUGRAĐANIN IVAN NIJE DVOJIO TREBA LI POMOĆI

Uspješno spašena mlada sova ušara na Sjenjaku

Najčitanije iz rubrike