Autoglas
SPORTSKA LIMUZINA NA ELEKTRIČNI POGON

Premijera Porschea Taycan 4s na sajmu U Los Angelesu
Objavljeno 19. studenog, 2019.

Porsche Taycan na Los Angeles Autoshowu slavi svoju premijeru u SAD-u. Ova sportska limuzina na potpuno električni pogon i s četvora vrata stoji za performanse, povezivost i potpunu praktičnost u svakodnevici koji su tipični za Porsche. Visokomoderne proizvodne metode i proizvodni materijali Taycana k tome postavljaju nove standarde na području održivosti i digitalizacije.

U središtu sajamskog nastupa Porschea bit će novi Taycan 4S. Njime se zaokružuje paleta modela koja se je do tada sastojala od Taycana Turbo i Taycana Turbo S. Taycan 4S dostupan je s dvjema veličinama baterija. S Performance baterijom postiže do 390 kW (530 KS), a s Performance baterijom Plus do 420 kW (571 KS) overboost snage. "Prije godinu dana u Los Angelesu smo predstavili novu generaciju 911-ice“, govori Oliver Blume, predsjednik izvršnog odbora tvrtke Porsche AG. „A sada se pridružuje Taycan – prvo sportsko vozilo Porschea na potpuno električni pogon. Kalifornija je desetljećima već poput druge domovine za Porsche. Jedanaestica tamo broji svoju najveću zajednicu obožavatelja. S Taycanom povezujemo našu tradiciju s budućnošću i nastavljamo ispisivati Porscheovu priču o uspjehu“.

Taycan 4S tvori novi ulazak u električnu paletu modela. Serijski je ugrađena jednokatna Performance baterija s brutokapacitetom od 79,2 kWh. Opcionalno je dostupna i dvokatna Performance baterija Plus poznata iz modela Taycan Turbo S i Taycan Turbo. Njihov brutokapacitet iznosi 93,4 kWh. U skladu s tim variraju snaga i doseg. Uz Performance bateriju Taycan 4S ostvaruje do 390 kW (530 KS) overboost snage. Opremljen Performance baterijom Plus ta vrijednost raste na 420 kW (571 KS).

Taycan 4S s obje varijante ubrzanje s mjesta na 100 km/h postiže za četiri sekunde. Maksimalna brzina kod oba modela iznosi 250 km/h. Raspolagat će dosegom do 407 kilometara s Performance baterijom i do 463 kilometara s Performance baterijom Plus (sukladno WLTP-u). Maksimalna snaga punjenja (peak) iznosi 225 kW (Performance baterija), odnosno 270 kW (Performance baterija Plus). Vrijednosti ubrzanja koje oduzimaju dah, snaga povlačenja tipična za sportska vozila i suverena, konstantno dostupna snaga – ove prednosti Taycana posjeduje i novi 4S.

Porsche za vozno postolje Taycana koristi centralno umrežen sustav upravljanja, a serijski dolazi adaptivni zračni ovjes s tehnologijom na tri komore.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...