Novosti
DRŽAVNI VRH U PONEDJELJAK U KOLONI SJEĆANJA

Premijer zapalio svijeću za Vukovar
Objavljeno 17. studenog, 2019.
Uoči 28. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu, predsjednik Vlade Andrej Plenković zapalio je u subotu navečer svijeću u zagrebačkoj Ulici grada Vukovara, gdje brojni Zagrepčani odaju počast poginulim braniteljima i žrtvi grada heroja.


"Večeras u Zagrebu izražavamo pijetet i poštovanje gradu heroju Vukovaru. Sa zahvalnošću se prisjećamo predvodničke uloge dr. Franje Tuđmana, hrvatskih branitelja i svih koji su utkali svoje živote za slobodnu i demokratsku Hrvatsku", napisao je premijer na Twitteru.


Klub veterana 148. brigade HV-a organizirao je akciju istovremenog paljenja tisuće lampaša duž pet kilometra duge Ulice grada Vukovara. Zagrepčani su se okupili kod spomenika dr. Franje Tuđmana kako bi odali počast najvećim stradanjima u Domovinskom ratu. U ulici koja nosi ime grada heroja stiglo je i vukovarsko svjetlo mira, a prigodan program bio je održan pred Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog.


I u drugim hrvatskim gradovima i mjestima građani pale svijeće i u tišini i molitvi odaju počast stradalim braniteljima i civilima, a posebno žrtvama Vukovara i Škabrnje.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković sa suradnicima sudjelovat će na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2019. "Vukovar – mjesto posebnog pijeteta", u ponedjeljak, u Vukovaru.


Nakon dolaska u dvorište Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, premijer i ministri pridružit će se Koloni sjećanja. Obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara pridružit će se cijeli državni vrh, pa će tako u Koloni sjećanja biti i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, ali i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Premijer, predsjednica i predsjednik Sabora položit će vijence i zapaliti svijeće na mjestu masovne grobnice na Ovčari.H/V.T.
Možda ste propustili...