Regija
U NAŠIČKOM DJEČJEM VRTIĆU ZVONČIĆ

Vrtićarci za potrebite prikupljali hranu, odjeću i igračke
Objavljeno 17. studenog, 2019.
NAŠICE - I ove je godine u Dječjem vrtiću Zvončić održana humanitarna aktivnost pod nazivom "Dobro je činiti dobro", a sve prikupljeno namijenjeno je Caritasu našičke Župe sv. Antuna Padovanskog. U akciju su se uključili roditelji i radnici vrtića, koji uvijek donacijama nastoje pomoći potrebitima.

- Ovo je naša tradicionalna aktivnost. Desetak godina prikupljamo donacije naših zaposlenika, roditelja i svih ljudi dobre volje. S Caritasom imamo dobru suradnju, a veseli me što svake godine roditelji pokažu uistinu veliko i nesebično srce te veliko htjenje i želju da pomognu drugima - rekla je ravnateljica Snježana Kanđera te im zahvalila.

Potrebe korisnika Caritasa su velike, no ovaj je put naglasak bio na proizvodima za bebe, hrani te odjeći, kao i svemu drugom za manju djecu. Uz to, prikupljali su se i prehrambeni artikli. Vrtić je odlučio prikupiti i dobro očuvane ili nove dječje igračke. Donacije su pristizale od 11. do 15. studenoga, a posljednjeg dana, zajedno s odgojiteljicama, djeca su sudjelovala u pakiranju.

- Djeca to osjete srcem, ne samo razumom. Preponosni su kad zajedno sa svojim roditeljima donose nešto što će pomoći drugima - dodala je ravnateljica.

Donaciju je preuzela volonterka Cartitasa Anica Gorera. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike