Mozaik
MASSIMO PRIREDIO KONCERT ZA PAMĆENJE

Proslavio svoju “Vještinu”
i s osječkom publikom
Objavljeno 17. studenog, 2019.
Veliko finale turneje Vještina Boutique bit će u zagrebačkom kazalištu Gavella

Nakon Karlovca, Čakovca i Slavonskog Broda, u sklopu turneje Vještina Boutique, Massimo je u subotu nastupio i u rasprodanom SportHouseu u Osijeku, gdje je glazbenim sladokuscima priredio još jedan koncert za pamćenje. Popularni pjevač prepoznatljivog glazbenog senzibiliteta ovom turnejom obilježava petnaestogodišnjicu objave albuma "Vještina" koji ga je svojevremeno praktički "vratio iz mrtvih" lansiravši ga ravno na vrh domaće glazbene scene.

Bogati repertoar koji se u velikoj mjeri sastojao od pjesama s "Vještine" i njegova nasljednika iz 2006. godine ("Vještina 2"), na oduševljenje osječke publike, Massimo je dopunio svojim velikim hitovima kao što je "Iz jednog pogleda" s albuma "Dodirni me slučajno" (2011.).

Uz pratnju Ivana Popeskića na klavijaturama, koncert je otvorio izvedbom Gibonnijeve "Tajna vještina", nakon čega mu se na pozornici pridružio i ostatak sjajnog trija - Elvis Stanić (gitara, harmonika) i Henry Radanović (bas). Glazbenici su to koji su sudjelovali u stvaranju slavljeničkog albuma, pa je bilo logično da upravo oni budu Massimov prateći bend na turneji Vještina Boutique. Tijekom nešto više od dva sata trajanja nastupa nošenog akustičnom svirkom, glazbenik kojega često nazivaju najboljim hrvatskim muškim vokalom, otpjevao je neke od bezvremenskih pjesama glazbenika s ovih prostora. "Bacila je sve niz rijeku" Indexa, "Mi nismo sami" Jure Stublića i grupe Film, Arsenove "Razgovor s konobarom", "Ne plači" i "Da mogu", te "Pristao sam bit ću sve što hoće" i "Sve će to mila moja prekriti ružmarin, snjegovi i šaš" Bijelog dugmeta... Bilo je tu, naravno, mjesta i za neizostavnu "Sjaj u tami" u kojoj je Massimo zasvirao električnu gitaru.

Dobro raspoloženi popularni glazbenik svojom je toplinom i neposrednošću osvojio raspjevanu publiku u SportHouseu, koji se pokazao kao odličan izbor prostora za koncert intimne, nježne atmosfere kakav je bio subotnji. Više puta tijekom večeri između pjesama obratio se okupljenima i zahvalio im na dolasku i što podržavaju njegov rad te na vrlo lijepoj atmosferi koju su stvorili.

- Glazba ne postoji u materijalnom smislu. Ona je emotivna pismenost, titraji u zraku koji nešto čine našim emocijama. Upravo pjesme koje su me na taj način jako, jako dirnule u životu pretočio sam u ‘Vještinu‘‘. Puno vam hvala što ste došli u ovako velikom broju. Ulaznice su bile relativno skupe jer smo vam željeli pružiti maksimalnu produkciju za uložena sredstva. Svjestan sam da mnogi od vas možda nisu platiti režije samo kako bi mogli doći na večerašnji koncert i na tome vam još jednom ponizno zahvaljujem - osječkoj publici, između ostaloga, rekao je Massimo.

Osječki je koncert tko zna koji put potvrdio Massima kao izvrsnog interpreta koji s lakoćom komunicira emocije prema publici i tako postiže međusobnu prisnost koja traje već dugi niz godina. S druge strane bio je to još jedan dokaz da ovaj glazbenik koji je unatoč medijskoj slavi ostao pristupačan, u Osijeku uvijek može računati na svoju vjernu publiku i iznimnu atmosferu.

Veliko finale turneje Vještina Boutique održat će se u zagrebačkom kazalištu Gavella, gdje će se proslavljeni glazbenik s publikom družiti tri noći zaredom - 21., 22. i 23. studenoga.

Danijel Miklić
Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike