Učionica
ODRŽANA 1. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2019./2020.

Na Sveučilištu u Osijeku u prvu godinu preddiplomskih studija upisan 2951 student
Objavljeno 18. studenog, 2019.

Na 1. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020., održanoj 29. listopada 2019., doneseno je niz odluka od kojih izdvajamo kako slijedi:

Potvrda izbora novih članova Senata
iz reda nastavnika u znanstveno-nastavnom zvanju

Na sjednici Vijeća Odjela za kemiju od 15. listopada 2019., u skladu s člankom 59. Statuta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, iz reda nastavnika u znanstveno-nastavnom zvanju za novu članicu Senata izabrana je doc. dr. sc. Elvira Kovač-Andrić, pročelnica Odjela za kemiju, koja je predstavnica znanstvenoga područja prirodnih znanosti i Odjela za kemiju. Senat je potvrdio izbor doc. dr. sc. Elvire Kovač-Andrić za novu članicu Senata, a ona nastavlja mandat prethodnoga člana Senata, odnosno pročelnika Odjela za kemiju.

predstavnici studenata

Na konstituirajućoj sjednici Studentskoga zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, održanoj 25. listopada 2019. u skladu sa Zakonom o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, Statutom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Statutom Studentskoga zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, izabrani su novi predstavnici studenata. Za predstavnike studenata u Senat Sveučilišta izabrani su: Fran Ivan Škorić, predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku i student druge godine Ekonomskoga fakulteta u Osijeku; Luka Kurtović, član Skupštine Studentskoga zbora Sveučilišta i student treće godine Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek; Luka Jurčević, član Skupštine Studentskoga zbora i student druge godine Ekonomskoga fakulteta u Osijeku; Milan Opačak, član Skupštine Studentskoga zbora Sveučilišta i student poslijediplomskoga sveučilišnoga studija Elektrotehnika Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te Nikola Volarić, član Skupštine Studentskoga zbora Sveučilišta i student poslijediplomskoga sveučilišnog studija Biomedicina i zdravstvo Medicinskoga fakulteta Osijek. Senat je potvrdio izbor novih studentskih predstavnika na mandat od dvije godine.

Izvješće o upisima studenata u prvu godinu studija na znanstveno/umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020.
Senat je prihvatio Izvješće o upisima studenata u prvu godinu studija na preddiplomske, integrirane i stručne studije iz kojeg je vidljivo da je nakon provedenih upisa ukupno upisan 2951 student, od čega 2427 redovitih studenata, 422 izvanredna studenta i dva studenta strana državljanina što predstavlja 79,11 % ostvarenoga upisnog kapaciteta.

Senat je prihvatio i Izvješće o upisima studenata u prvu godinu diplomskih studija iz kojega je vidljivo da su u prvu godinu diplomskih sveučilišnih studija ukupno upisana 1662 studenta, od čega je 1260 redovitih studenata i 396 izvanrednih studenata što predstavlja 68,56 % ostvarenoga upisnog kapaciteta.

Prema područjima znanosti najviše je studenata upisano u znanstveno područje biotehničkih znanosti (378, odnosno 22,74 %), zatim tehničkih znanosti (302, odnosno 18,17 %), biomedicine i zdravstva (264, odnosno 15,88 %) i društvenih znanosti (256, odnosno 15,40 %). Slijede društvene i humanističke znanosti (186, odnosno 11,19 %), prirodne znanosti (122, odnosno 7,34 %), umjetničko i znanstveno područje (106, odnosno 6,37 %) i interdisciplinarno područje znanosti (48, odnosno 2,88 %).
Potvrda izbora pet redovitih profesora

Senat je potvrdio pet redovitih profesora, od toga tri u prvom izboru i dva u naslovnom zvanju kako slijedi: izv. prof. dr. sc. Mirela Župan iz znanstvenoga područja društvenih znanosti, znanstvenoga polja pravo, znanstvene grane međunarodno privatno pravo na Pravnom fakultetu Osijek (prvi izbor); izv. prof. dr. sc. Kristina Peternai Andrić iz znanstvenoga područja humanističkih znanosti, znanstvenoga polja filologija, znanstvene grane teorija i povijest književnosti na Filozofskom fakultetu Osijek (prvi izbor); izv. prof. dr. sc. Sanja Runtić iz znanstvenoga područja humanističkih znanosti, znanstvenoga polja filologija, znanstvene grane teorija i povijest književnosti na Filozofskom fakultetu Osijek (prvi izbor); izv. prof. dr. sc. Josip Vincelj iz znanstvenoga područja biomedicine i zdravstva, znanstvenoga polja kliničke medicinske znanosti, znanstvene grane interna medicina na Medicinskom fakultetu Osijek (naslovno zvanje – prvi izbor) te izv. prof. dr. sc. Zvonimir Zdunić iz znanstvenoga područja biotehničkih znanosti, znanstvenoga polja poljoprivreda na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek (naslovno zvanje – prvi izbor).
Vrhunska umjetnica

Senat je donio Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Vijeća Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku od 10. srpnja 2019. kojom se vrhunskoj umjetnici iz inozemstva Mariji Kecskesovoj, državljanki Slovačke, povjerava izvođenje nastave iz predmeta Majstorska radionica lutkarstva: lutka u suvremenom kazalištu na diplomskom sveučilišnom studiju Kazališna umjetnost, smjer Gluma i lutkarstvo na Odsjeku za kazališnu umjetnost u akademskim godinama 2019./2020. i 2020./2021.
Možda ste propustili...