Učionica
UVODNE AKTIVNOSTI U NOVOJ AKADEMSKOJ GODINI NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Dan brucoša pretvoren u Tjedan brucoša na EFOS-u
Objavljeno 18. studenog, 2019.

Nova akademska godina 2019./2020. započela je 1. listopada 2019. godine. Kako bi se novi studenti upoznali s Fakultetom i pripremili se za studentski život, Ekonomski fakultet u Osijeku po šesti je put za brucoše pripremio mnoštvo zanimljivih aktivnosti, i to ne samo na prvi dan akademske godine, nego do kraja toga tjedna. Tako je tradicionalni Dan brucoša (Orijentacijski dan) ove godine pretvoren u Tjedan (Dane) brucoša.

Orijentacijski je dan započeo uvodnim govorom dekana prof. dr. sc. Borisa Crnkovića koji je brucošima poželio mnogo uspjeha tijekom studiranja. Motivacijski je govor održao Mato Škojo, osječki poduzetnik i bivši vlasnik lanca pekara Mlinar, koji je brucošima ispričao priču o svojem poslovnom uspjehu i pritom naglasio važnost obrazovanja. Potom je doc. dr. sc. Ljerka Sedlan König održala predavanje o pravilima ponašanja na Fakultetu i podijelila nekoliko savjeta za uspješno studiranje. Brucoši su se kroz druženje sa starijim studentima i asistentima upoznali s Fakultetom i doznali potrebne informacije o nastavi, načinu prijave i polaganja ispita, korištenju iksice, mogućnostima koje imaju na tržištu rada kao studenti i slično. Organizirana je i već tradicionalna utrka Orijentacijski lov na informacije tijekom koje su brucoši u timovima tražili zadane informacije po zgradi fakulteta, a najuspješniji su timovi osvojili vrijedne nagrade. Posljednja je aktivnost Orijentacijskoga dana bila šetnja gradom uz vodstvo profesionalnoga vodiča.

U nastavku Tjedna brucoša organiziran je niz radionica i predavanja koje su održali zaposlenici Fakulteta i ostalih sastavnica Sveučilišta u Osijeku, vanjski suradnici i predstavnici studentskih udruga. Tako su brucoše 2. listopada 2019. voditeljica knjižnice EFOS-a mr. sc. Jasminka Mihaljević i Marijana Kaurin upoznale s radom i uslugama knjižnice, doc. dr. sc. Ana Kurtović iz Psihološkoga savjetovališta Sveučilišta u Osijeku govorila je o izgradnji samopouzdanja u akademskom okruženju, Dario Ferić i Josipa Pleša (Sveučilište) govorili su o mogućnostima razmjene studenata putem Erasmus programa, stariji kolege iz udruge EWOB objasnili su im kako se istaknuti među vršnjacima, a članovi udruge Financijski impuls podučili su ih kako upravljati osobnim financijama. Dana 3. listopada 2019. mlada psihologinja Draga Žeravica pokazala im je kako se nositi sa stresom u studentskim danima, članovi udruge Bookmark pokazali su im kako se dobro predstaviti, a Tihomir Milinović iz Studentskoga centra u Osijeku objasnio im je kako STUC skrbi o studentskom standardu kao i o njihovu kulturnom i zabavnom životu. Nikolina Šapit i Iva Obradović iz Deloittea predstavile su forenzičko računovodstvo i studentsko natjecanje u čijoj organizaciji sudjeluju, o važnosti vježbanja govorila je Gorana Radetić, suvlasnica Centra osobne moći, a zdravi je obrok demonstrirala Martina Završki, vlasnica osječke Špajze. Posljednjeg dana, 4. listopada 2019., izv. prof. dr. sc. Anita Freimann upoznala je brucoše s konceptom sreće iz osobne i ekonomske perspektive te ih podučila analizi vlastite sreće i pogleda na život. Posljednja zabavna i poučna aktivnost, koju je vodila izv. prof. dr. sc. Julia Perić, bila je Marshmallow challenge čiji je cilj stvaranje uspješnoga tima, a u fokus stavlja komunikaciju, suradnju, kreativnost, rješavanje problema i upravljanje timovima.
Ljerka SEDLAN KŐNIG, Ivana UNUKIĆ
Visoko na popisu atraktivnosti studijskih programa

Ekonomski fakultet i ove je godine visoko na listi atraktivnosti studijskih programa. Od ukupno 857 studijskih programa u RH, redoviti preddiplomski studij Ekonomskoga fakulteta u Osijeku nalazi se na 12. mjestu prema ukupnom broju prijava i na visokom osmom mjestu prema broju prvih izbora.
Možda ste propustili...