Sport
HALIL JAGANJAC UOČI 3. KOLA EHF KUPA

Imam osjećaj kako će o prolasku odlučivati nijanse
Objavljeno 16. studenog, 2019.
Susret NEXE - Benfica igra se u subotu u Našicama s početkom u 18 sati

Pred rukometašima NEXE-a najvažnija je utakmica u ovom dijelu sezone. U prvom susretu 3. kola Kupa EHF-a danas (18 sati) u dvorani OŠ Kralja Tomislava u Našicama hrvatski će viceprvak ugostiti portugalsku Benficu.

Ove sezone trener "gromova" Hrvoje Horvat ima velikih problema s ozljedama standardnih igrača. Uoči današnjeg susreta situacija je ipak znatno bolja. Nema Ivana Sršena, koji je zbog operacije ramena "out" do kraja polusezone, ali se vraća Halil Jaganjac. Nije ga bilo još od 24. rujna, kada je u Skopju zaradio tešku ozljedu zbog koje je također morao na operaciju.

Povratak na teren
- Pivot Vardara me je udario laktom, tako da mi je pukla čeona kost, pa sam imao kompliciran operativni zahvat. Srećom, nije se dogodilo ništa što mi može ugroziti karijeru, ali sam ipak morao čekati dopuštenje kako bih mogao normalno trenirati odnosno ulaziti u kontakt. Fizički sam u redu, trenirao sam dosta individualno čim sam izvadio konce, ali sam u punom ritmu treninga oko desetak dana, tako da će mi trebati vremena za povratak u formu. Sretan sam da sam u konkurenciji, vjerujem da ću moći i pomoći.

Vraćaš se u pravom ili možda najnezgodnijem trenutku. Uoči trećeg kola Kupa EHF-a, prolazak donosi nastup u skupini.

- Ne samo da u subotu igramo najvažniju utakmicu u ovom dijelu sezone nego mislim i kompletne sezone, jer nastup u skupini EHF-a donosi mnogo. Želja je ponovno dovesti neke od najjačih europskih klubova u Našice. S druge strane, mislim da je važnije kako ćemo se danas predstaviti u Našicama negoli za tjedan dana u Lisabonu. Puno će toga usmjeriti prvi susret, Benfica je suparnik protiv kojega ćemo se teško vaditi ako u Našicama rezultat bio nepovoljan.

Ekspanzija Portugala
Jaganjac je ove godine već igrao protiv jedne portugalske momčadi. U polufinalu juniosrkog SP-a.

- Ako vidite da su u kvalifikacijama za EP pobijedili Francusku, da imaju sjajne mlađe uzraste, da će u klupskom rukometu Sporting vjerojatno proći skupinu Lige prvaka, a da se Kiel muči s Portom, onda to više nisu nikakva iznenađenja. Mislim da su oni uzeli sve najbolje iz ostalih rukometnih škola španjolskoga, skandinavskog, francuskog, balkanskog.

Upravo takav spoj je i Benfica?

Sjajni su na bekovima. Đorđić je odličan šuter, a desno Nyokas osim šuta ima i fintu. Toft Hansen u obrani pokazuje i dalje vrhunsku kvalitetu, a osim njega na crti imaju i visokog dvometraša kojeg je teško čuvati. Odličan je razigravač i srednji vanjski također Portugalac. Na golu Ristovski. Čovjek je branio u Barceloni, a sada gotovo da nema utakmice ispod 15 obrana.

Naravno, i mi imamo svoje adute. Cilj nam je proći premda je suparnik kvalitetan. Osobno imam osjećaj kako će u 120 minuta igre odlučivati nijanse, gol-dva ili gol-razlika. Bit će jako neizvjesno - zaključio je lijevi vanjski NEXE-a.

Krešimir Lacković
NEXE JE BIO TRIPUT, A BENFICA SAMO JEDNOM U SKUPINI EHF kupa
Otkad se igra sadašnji format EHF kupa, rukometaši NEXE-a dosad su se triput plasirali u jednu od skupina toga natjecanja. Prvi put to im je pošlo za rukom 2014. godine kada su u 3. kolu svladali rumunjsku Potaissa Turdu. Najveći uspjeh ostvarili su u sezoni 2017./2018. kada su se plasirali u četvrtfinale, a bili su i nadomak Final foura. Fuchse Berlin u uzvratu je nadoknadio osam pogodaka zaostatka iz Našica. Prošle sezone u skupini su zauzeli treće mjesto iza Hannovera i Tatabanye. Zanimljivo, svih šest bodova osvojili su u prva tri kola, nakon čega su doživjeli tri poraza i završili europsko natjecanje za prošlu sezonu.

S druge strane portugalska Benfica jednom je igrala u skupinama EHF kupa. Bilo je to u sezoni 2016./2017. kada su u skupini s njemačkim Melsungenom, španjolskom Helvetiom i finskim Cocksom zauzeli treće mjesto, s istim brojem bodova kao i Helvetia, ali su bili slabiji u međusobnim ogledima.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike