Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Nakon tri poraza sad je vrijeme za pobjedu “brokera”
Objavljeno 16. studenog, 2019.
Vrijednosnice Osijek u sklopu 8. kola danas (subota) dočekuju Zabok u dvorani Gradski vrt od 18 sati

Nakon dva uzastopna poraza u domaćem prvenstvu, između kojeg se još ugurao i onaj u sklopu Alpe Adria kupa, jasno da je stiglo vrijeme da se košarkaši s Drave vrate pobjedničkim navikama.

Vrijednosnice Osijek negativnu seriju namjeravaju prekinuti u subotu, kada u Malu dvoranu Gradski vrt (18 sati) stiže Zabok, koji bi trebao platiti za neuspjehe protiv Gorice, Dečina te Splita. Prva dva dogodila su se na domaćem parketu, a to je podatak koji će sigurno dodatno osokoliti gostujući sastav. Ne treba pak zaboraviti da je uoči subotnjeg dvoboja mogla biti nešto povoljnija situacija za ‘‘brokere‘‘. Prvi domaći prvenstveni poraz, onaj protiv Goričana, stigao je sekundu prije isteka sirene. Ali, ono što je bilo, treba zaboraviti, treba se maksimalno mobilizirati i koncentrirati i uzeti protiv Zaboka dva boda.

- Tjedan u kojemu smo doživjeli tri poraza ne bi trebao utjecati na naše izdanje protiv Zaboka. Protiv Gorice je ispalo nespretno i nesretno, a posljednji ligaški dvoboj u Splitu smo izgubili preuvjerljivo, kada se uzme u obzir da smo 25 minuta bili i više nego ravnopravni. Svjesni smo da moramo dulje držati kontinuitet i kvalitetan ritam, prije svega onaj obrambeni, stoga vjerujem da ćemo jedno takvo izdanje prezentirati protiv momčadi koja je u našem kvalitetnom rangu - smatra trener Vrijednosnica Osijek, Domagoj Kujundžić, koji na posljednjoj utakmici nije izveo svoj najjači sastav, što u subotu ne bi trebao biti slučaj.

- S nama u Split nije išao kapetan Turalija, koji je imao visoku temperaturu. Na posljednjoj utakmici Bašić je dobio nezgodan udarac u rebra, zbog kojeg nije trenirao veći dio ovog tjedna. Vjerujem da će stisnuti zube i biti na raspolaganju jer ne smijemo si dopustiti nastavak negativne serije - naglašava trener osječkih košarkaša. Za razliku od njih, Zabokov crni niz traje puno duže, već pet kola momčad Ivana Tomasa ne zna za pobjedu.

- Imali su odlično otvaranje sezone, krenuli su s dvije pobjede, a onda su zaredali porazima. To nas ne smije i neće zavarati, jer su na dva posljednja gostovanja gubili na jedan posjed - upozorava Kujundžić, koji dobro zna koje su glavne poluge Zaboka ove sezone. Najviše minuta igra, ali zabija i asistira, Ivan Tomas (18p, 4as), motiviran će zasigurno biti i bivši "broker" Mate Mandić. Ali bez pobjede su od 5. listopada, na Osječanima je da im tu seriju i produlje.

Nino Benčina
ŠIBENKA DOMAĆIN U VUKOVARU
Ljubitelji košarke u Slavoniji će moći u subotu pogledati čak dva dvoboja HT Premijer lige. Osim standardno u Osijeku, igrat će se i u Vukovaru, u SD-u Borovo, gdje će ulogu domaćina imati Šibenka! Klub iz Krešimirova grada u sklopu 8. kola trebao je biti gost Dubrave Furnir, ali je sporazumno dogovorena zamjena domaćinstva. Šibenčani su htjeli odati počast gradu heroju, koji se ovih dana prisjeća svoje najveće žrtve. Dvoboj Šibenka - Dubrava Furnir na programu je u subotu od 17.15, a prenosit će ga i kamere HTV-a.

Prvi dvoboj 8. kola odigrali su Cibona - Sonik Puntamika (102:58), u petak su igrali Adria Oil Škrljevo - Gorica i Zadar - Hermes Analitica, a u subotu se još sastaju Split - Alkar.
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike