Sport
PRVA HRVATSKA LIGA NOGOMETAŠICA

Protiv Lepoglave po novu pobjedu za savršen učinak
Objavljeno 16. studenog, 2019.
Dvotjednu stanku u prvenstvu nogometašice Osijeka iskoristile su uveličati proslavu 50. rođendana DOŠK-a iz Dolaca gdje muški sudionici Druge virovitičko-podravske lige skupina "Istok" nisu mogli parirati štićenicama trenera Tihomira Rudeža koje su pobjedom (6:4) čestitale domaćinu pola stoljeća postojanja.

Nakon prijateljske slijedi prvenstvena utakmica na prvoligaškoj sceni u kojoj Osječanke na svojoj Mačkamami u sklopu 8. kola u nedjelju (13.30 sati) dočekuju ekipu Lepoglave. Na startu sezone Osječanke su svladale toga suparnika s čak 11:0 i stoga je jasno da bi sve osim nove uvjerljive pobjede doprvakinja Hrvatske bilo iznenađenje. Po dosadašnjim prezentacijama njega najvjerojatnije neće biti, posebice jer se treba pripremiti za najveći hrvatski derbi protiv Splita, čije je prvo od ukupno četiri sučeljavanja trebalo biti upravo protekloga vikenda, kada je bio reprezentativni termin za koji su te dvije najbolje ekipe dale više igračica i nisu istodobno mogle igrati za bodove. Konkurencija je odigrala te utakmice sedmog kola i ostala iza Osječanki i Splićanki čiji je sraz odgođen za 8. prosinca, nakon što će završiti jesenski dio prvenstva.

Stručni stožer Osijeka za sutrašnji dvoboj nema kadrovskih problema osim kome iskazati početno povjerenje i potom rasporediti minutažu budući da se više mladih igračica sve više nameće u prvi plan. Tako su 18-godišnja Ena Pernar i godinu mlađa Katarina Pranješ protekloga tjedna dobile poziv izbornika "A" vrste Mate Prskala, ali su zaprešićki sraz s Belgijom (1:4) odgledale s klupe. Motivirajuće, međutim, za buduće oglede od kojih je sutrašnji tek treći ovojesenski na domaćem terenu s kojeg su prethodne protivnice otišle s manje od deset primljenih pogodaka. D.Lekšan
Parovi 8. kola
Viktorija - Split igrat će sutra (nedjelja) od 12 sati, a u 13,30 počet će susreti: Osijek - Lepoglava, Agram - Dinamo i Neretva - Katarina Zrinski.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike