Regija
TREĆI ROĐENDAN BELIŠĆANSKOG ČITATELJSKOG KLUBA

U tri godine predloženo 45 naslova za čitanje
Objavljeno 16. studenog, 2019.
BELIŠĆE - Gradska knjižnica i čitaonica Belišće proslavila je proteklih dana treću godišnjicu postojanja Belišćanskog čitateljskog kluba, koji djeluje u njezinu sastavu. Prije tri godine, u vrijeme Mjeseca hrvatske knjige, Knjižnica je odlučila osnovati svoj čitateljski klub, a povod osnivanju Kluba bila je ljubav prema čitanju, koju su knjižničarke htjele podijeliti s drugim entuzijastičnim zaljubljenicima u pisanu riječ. Ta je odluka urodila plodom i već tri godine kontinuirano Belišćanski čitateljski klub svojim djelovanjem promovira čitanje kao jednu od najvažnijih životnih vještina, priopćila je belišćanska knjižničarka Jasna Andrišić.

Prvi sastanak Kluba održan je 21. listopada 2016. i od tada je održano 27 sastanaka. Članovi Kluba sastaju se jednom mjesečno kako bi porazgovarali o knjigama koje su bile zadatak za čitanje i taj razgovor uvijek poprimi i puno šire razmjere i postaje ugodno druženje.

Dobre atmosfere nije nedostajalo ni ovaj put, kada se slavio rođendan, i za to su se pobrinule same članice, koje su pripremile razne slastice, kolače i pecivo, a knjižničarka Jasna Andrišić potrudila se izdvojiti neke statističke podatke o dosadašnjem postojanju Kluba. Tako je istaknula da je u ove tri godine predloženo čak 45 naslova za čitanje, a prvi koji se čitao bio je "Kruh i mast" poznatog hrvatskog autora Pavla Pavličića. Od svih naslova, čistu peticu dobile su knjige "Gonič zmajeva" i "Najdraže moje". Najlošije ocijenjene bile su dvije knjige iz popularne psihologije "U rukavicama mi je ionako prevruće" i "J..e li vas ego?" te roman Gorana Tribusona "Ne dao Bog većeg zla". Razgovaralo se o i pročitanim knjigama te knjizi Zlatka Krilića "Portret Che Guevare: priče i pričopisi o Kubi, Havana, 2015."

Obilježavanje treće godišnjice Belišćanskog čitateljskog kluba motivacija je svima, kao i najnovijim članovima, da i dalje ustrajno čitaju i na taj se način pobrinu da ovakvih godišnjica bude što više, ali i s više pridruženih novih članova. L.A.
Okolne knjižnice im pomažu
U pribavljanju primjeraka svakog zadanog naslova Knjižnici uvijek pomažu Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, a ponekad veliku pomoć pruže i Narodna knjižnica grada Donjeg Miholjca i Gradska knjižnica Beli Manastir. Od samog osnivanja pa do danas dvadesetak ljudi iskazalo je povjerenje Belišćanskom čitateljskom klubu. Iako neki od njih danas više nisu aktivni članovi, dobar dio njih vjerni su članovi otpočetka pa se Knjižnica može pohvaliti s desetak stalnih članova svoga čitateljskog kluba.
Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike