Regija
NAKON ŠTO SE NIJE ULAGALO NIZ GODINA

Energetska obnova državnih stanova počela je i u Iloku
Objavljeno 16. studenog, 2019.
ILOK - Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske Nikola Mažar u pratnji suradnika održao je radni sastanak s gradonačelnicom Iloka Marinom Budimir u vezi s energetskom obnovom državnih stanova u Iloku, a potom su obišli radove na zgradama u Ulici dr. F. Tuđmana broj 56 - 58 i 64.

- Ono što mene osobno veseli je da smo napokon pokrenuli Grad Ilok ove godine, što nam je bio cilj, a što smo započeli protekle godine. Dugi niz godina nije se ulagalo u državne stanove, bilo je potrebno napraviti sve pravnovlasničke korake i pravne, kako bi se kroz javnu nabavu omogućila obnova pojedinačnih stanova i samih zgrada. Ove godine završit ćemo tri zgrade, gdje mijenjamo vanjsku stolariju, krovište, a ako sve bude u redu, očekujem nastavak na novim zgradama u proljeće. Svakako mislim da je ovo početak jedne lijepe priče u Iloku, gdje ćemo svake godine obnavljati jedan dio zgrada, a paralelno s njima i stanove, tako da ćemo ove godine imati oko tri milijuna kuna ulaganja u stambeno zbrinjavanje u Iloku. Osim toga moram istaknuti da ćemo tri stana dodijeliti kadru da živi i radi u Iloku - rekao je Nikola Mažar.

Iločka gradonačelnica Marina Budimir nije skrivala zadovoljstvo što počinje energetska obnova državnih stanova u Iloku, kako je rekla, promijeniti će se izgled grada, jako dugo se nije ulagalo, no najvažnije je da će građani Iloka imati bolje uvijete za stanovanje i grad će biti još ljepši. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana