Osijek
ULAGANJE

Novi objekt Odašiljača u Reisnerovoj
Objavljeno 16. studenog, 2019.
Uz nazočnost dva ministra u Osijeku je jučer svečano predstavljen novootvoreni poslovni objekt tvrtke Odašiljači i veze. Kako je u pozdravnoj riječi rekao Mate Botica, član Uprave i direktor OiV-a, ovaj je projekt nastavak investicijskog zamaha tvrtke s ciljem ulaganja u zamjenu dotrajale infrastrukture, ali i povećanja zadovoljstva djelatnika Regije istok. "Objekt je ovo kojim se kvalitetnijim smještajem omogućuju bolji radni uvjeti, a ostvarena je i bolja povezanost s drugim poslovnim objektima u regiji", pojasnio je Botica. No ono što je važno, najavio je i otvaranje novih radnih mjesta, uz 12 trenutačno zaposlenih, namjera je i otvoriti jedan cijeli novi odjel, što će stvoriti priliku da se stručnjaci ovoga profila ovdje pokažu i stvore novu vrijednost.

Na investiciji vrijednoj 2,7 milijuna kuna čestitao je Mario Banožić, ministar državne uprave. Zgrada je, naime, bila u portfelju državnog vlasništva. "Znam da će se ovaj projekt odraziti na cijelu Slavoniju te da ćete na ovaj način pojačati suradnju s vašim objektima koje imate u Slavoniji", rekao je ministar Banožić.

A Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, podsjetio je da je OiV uspješna državna tvrtka.

"Odašiljači i veze ove godine slave 93 godine svoga poslovanja, a ove godine otvorili smo dva infrastrukturna objekta, jedan je u Primorsko-goranskoj županiji na otoku Krku, a drugi u Zadarskoj županiji, oba za bolji signal. Ujedno se uspješno priprema i jedan od najvećih infrastrukturnih objekata u Hrvatskoj, gradnja agregacijske infrastrukture, čime OiV pokazuje da su, uz iznimno dobre rezultate i inovativni. Butković je ovu osječku investiciju povezao i s nastojanjem Vlade RH u stvaranju uvjeta i mogućnosti da se Slavoniji ostaje i radi.

Novi poslovni objekt OiV-a smješten je u Reisnerovoj ulici, a najavljena je mogućnost otkupa i susjedne parcele na koju bi se instalirao antenski stup. D. Kuštro
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike