Osijek
RADIONICA U REGIONALNOJ VINOTECI

Spoj vina i gastronomije dobitna je kombinacija
Objavljeno 16. studenog, 2019.
Danas je u svijetu sve više vinskih regija, međutim, bolje kotiraju one regije koje spajaju vinski turizam s gastronomijom. Rekla je to Karin Mimica na radionici pod nazivom Važnost vina u marketingu destinacije i ugostiteljstva, održanoj u Regionalnoj vinoteci u Tvrđi.

Njezino predavanje dio je EU projekta "Znanjem i inovacijama prema rastu konkurentnosti turizma kontinentalne Hrvatske", kojemu je cilj razviti inovativne programe osposobljavanja u sektoru turizma. Upravo je odabir Mimice za predavačicu bio pravi pogodak jer ona je vlasnica i urednica najvećeg portala o hrvatskoj gastronomiji (www.gastronaut.hr), autorica brojnih knjiga, gastronomskih programa i projekata. U Osijeku je govorila je o gastronomiji u turizmu, brendiranju turizma preko gastronomije, marketingu gastronomije i ugostiteljstva kao i brojnim drugim važnim temama iz ovog područja.

Na radionici u Regionalnoj vinoteci pridružio joj se i Damir Zrno, voditelj te ustanove i promotor Slavonije i njezinih vina, a govorio je o sljubljivanju vina i hrane. Na radionici se govorilo o tome da se treba prilagoditi kupcima vina jer nije isto kada vino degustiraju (i kupuju) vinski stručnjaci i vinski turisti, kao i o tome kako se, i koje, vinske sorte mogu složiti uz uobičajeno poslužena domaća jela. D.Kuštro
Možda ste propustili...

VREMENSKA PROGNOZA ZA SLJEDEĆIH TJEDAN DANA

Sunčano i toplo, uz tek kratkotrajnu kišu u subotu

DJEČJI KREATIVNI CENTAR DOKKICA

Prijave za kazalište potlačenih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STANARI KRAPINSKOG NASELJA NEZADOVOLJNI

Parkirališna su mjesta kratka, novac je bačen

2

SPORNIH DEVET MILIJUNA KUNA

Može li biti jeftiniji odvoz komunalnog otpada?

3

PROJEKT "ŽIVJETI ZDRAVO"

Hodači ponovno zajedno
podno pješačkog mosta