Mozaik
GRUPA TRAGOVI SNIMILA SPOT U SLAVONIJI

Pjesma “Na staroj adresi” je o spontanosti i ljubavi
Objavljeno 16. studenog, 2019.
Ovo im je šesti singl, a prati ga i videospot redatelja Josipa Grizbahera

Tragovi su mladi bend iz Koprivnice koji istovremeno osvaja hrvatsko glazbeno nebo, srca mnogobrojnih obožavateljica, ali i visoka mjesta na top-listama.

I ovaj su put, uz vrhunski tim oko sebe, iznjedrili novi singl "Na staroj adresi". Denis Dumančić je zaslužan za glazbu, tekst je pisao Nenad Ninčević, a na aranžmanu je radio Igor Ivanović. Početkom ljeta u Vodicama su nastupili na CMC festivalu, gdje su predstavili svoj pretposljednji singl "E moji ljudi" na koji je publika odlično reagirala.

 

Tragovima je ovo šesti singl, a prati ga i spot redatelja Josipa Grizbahera. Predivni kadrovi zabilježeni su na slavonskoj ravnici kod Vukovara i u vili Biser Dunava. Dečki u spotu voze Chevrolet pick up iz 1973. koji su posudili od Kluba američkih automobila St. George Hills iz Međimurja i Road agencije za najam oldtimer vozila. U spotu su im se priključile i cure iz plesnog studija Illusion iz Osijeka, a u glavnoj se ulozi našla osječka glumica Ana Marija Lendić.

- Ovo mi je dosad najdraža pjesma koju sam otpjevao. Mislim da mi je jako dobro sjela i baš nekako osjećam da sam se pronašao u njoj. Na prvu sam prepoznao i osjetio snažnu emociju koju ova pjesma nosi, a iskreno se nadam da će i publika to prepoznati i da će joj se svidjeti - kaže frontmen
Mihael Bogčev.

Vaš je aktualni singl pjesma "Na staroj adresi". O čemu govori i kako je nastala?

- Pjesma kojoj su glazbu pisali Denis Dumančić, a tekst Neno Ninčević, sasvim slučajno je završila u našim rukama. Bilo je planirano da je snimi Denis s Letećim odredom, ali, na sugestiju našeg aranžera Igora Ivanovića, to smo snimili ipak mi. To je pjesma koja govori o mladosti, spontanosti i ljubavi i kao takva nas opisuje po senzibilitetu.

Spot ste snimali u Slavoniji. Kako ste odabrali lokacije i kako vam je bilo kod nas na istoku?

- Za spot je zaslužan Josip Grizbaher, s kojim nam je ovo bila prva suradnja. Svidio nam se njegov rad kad smo vidjeli spot Meri Andraković, kojoj je on također radio spot, te smo je na CMC festivalu u Vodicama upitali za kontakt i tako je sve počelo. Slavonija kao lokacija došla je prirodno, jer je on Slavonac, a nama je bila želja da iskoristimo slavonsku ravnicu u nekoj od naših pjesama. Snimanje je prošlo odlično, uživali smo u krajoliku i uhvatili superkadrove.

U spotu su sudjelovale i cure iz plesnog studija Illusion iz Osijeka. Kako ste odabrali baš njih?

- Htjeli smo dočarati energiju koju pjesma ima i na prijedlog redatelja Josipa spot su uljepšale cure iz plesnog studija Illusion. Ovo nam je bio prvi susret u spotu s nekom plesnom skupinom i moramo priznati da je bilo interesantno. Na prvu nismo znali kud bismo s rukama i nogama, ali uz cure koje su se pokazale pravim profesionalkama sve je išlo lakše.

Tu je i osječka glumica Ana Marija Lendić, zar ne?

- Tako je! Imamo autora, redatelja, cure koje plešu, glavnu glumicu, sve redom iz Osijeka, odnosno Slavonije. Sve se baš zanimljivo poklopilo, a šećer na cijelu priču je baš naša draga glavna glumica Ana Marija Lendić. Pamtimo njezin salto pri skoku u bazen, koji je izvela iz prve. Ona je bila jedina koja je to mogla izvesti. Također, u sjećanju nam je i njezin seksepil i savršeno snimljeni kadrovi.

Čini se da sjajno surađujete s Osječanima, hoćete li uskoro i nastupiti u našem gradu?

- Nadamo se da nakon ove suradnje dolazi red i na koncerte u Osijeku. Naime, još se uvijek s nastupima najviše baziramo na sjeverni dio Hrvatske i jako bismo voljeli doći u Slavoniju. Naziru se neki planovi, možda već iduće godine.

Kakvi su planovi za doček Nove godine i Božić?

- Kao i svake godine, na Badnjak ne sviramo i provodimo ga s najbližima, a za Božić i doček Nove godine bit će radno. Već tradicionalno na Božić nastupamo u klubu Hollywood u Koprivnici, a za doček također već drugu godinu zaredom u Čakovcu, u klubu Millenium.

A što vas očekuje u 2020. godini?

- Veselimo se nadolazećoj godini jer plan je da 2020. izdamo svoj prvi studijski album. To nas trenutno uz nastupe, koji su svaki vikend, najviše okupira i s velikom motivacijom radimo na tome da ga finiširamo već u prvoj polovini godine.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike