Sport
KLUB DIZAČA UTEGA OSIJEK

Uzeli premijerni naslov, sad idu i po duplu krunu
Objavljeno 15. studenog, 2019.
Najveći je to uspjeh kluba osnovanog 2002., čije su temelje postavili Šebešćen i Bertagnin

Ono što je u lipnju izgledalo kao moguća opcija, početkom studenog 2019. dobilo je i konačnu potvrdu. KDU Osijek novi je ekipni seniorski prvak države u dizanju utega. Na trećem, posljednjem turniru Prvenstva Hrvatske u Splitu dizači s Drave potvrdili su i zaslužili svoj premijerni
naslov.

Najveći je to uspjeh kluba osnovanog 2002., čije su temelje postavili Atila Šebešćen i Petar Bertagnin. Prvi je u funkciji počasnog predsjednika, a Bertagnin aktualni čelnik, ali trener i aktivni natjecatelj novog prvaka Hrvatske. Put do titule vodio je od Vukovara do Splita, a na sva tri turnira članovi KDU-a Osijek bili su pri samom vrhu u konačnom poretku.

- Na otvaranju sezone osvojili smo u Vukovaru drugo mjesto, a nakon što smo u lipnju bili prvi na turniru u Splitu, postali smo svjesni prilike koja nam se pružila. Znali smo da je titula nadohvat ruke, ali trebalo je još odraditi posljednje kolo. U Split smo stigli s prednosti koju smo mogli izgubiti samo u slučaju nekog velikog kiksa. Ponovo smo sve odradili na visokoj razini, plasirali se odmah iza najtrofejnijeg kluba u državi, splitske Matadure, i slavlje je moglo početi - pričao je Bertagnin o tijeku sezone, koja će se zauvijek pamtiti.

Osim njega šampionske kilograme su podizali te vrijedne sinclair bodove skupljali i Ferenc Gyurkovics, Tomislav Špac, Šimun Matešić, Ivan Đureković i Marko Luka Bošković. Jedini Osječanin u tom društvu je Bertagnin, Gyurkovics je mađarska akvizicija, a ostatak ekipe dolazi iz
Zagreba.

- Nakon osnivanja kluba nekoliko sezona smo nastupali u državnom prvenstvu, a potom je slijedilo mirovanje, koje je potrajalo do prošle godine. Na Gyurkovicsev prijedlog udružili smo snage, eto, nije dugo trebalo da stignu i rezultati. Prošle godine osvojili smo drugo mjesto na Kupu Hrvatske, što je bilo ohrabrenje za dalje - kaže Bertagnin.

Klub je osječki, ali djeluje na tri adrese. Uvjeti su, naravno, nedostojni za hrvatskog prvaka.

- Nači članovi imaju treninge u XXL fitness centru u Gundulićevoj, a u zagrebačkoj podružnici XXL-a okuplja se preostali kadar. Kada obveze dopuste, nađemo se svi zajedno i u Pečuhu. Naravno, dobivanjem adekvatnog prostora mogli bismo proširiti članstvo. Što se tiče financiranja, dosada je to funkcioniralo na samofinanciranju te potpori sponzora na prijateljskoj bazi. Stoga zahvaljujem tvrtkama Eurokamen, Remix i Vuka d.d. što su nam pomogle da sve to izdržimo i ostvarimo - kaže Bertganin, alfa i omega KDU-a Osijek, koji je uz državni uzeo i primat u gradu na Dravi (od DK Slavonija) za 2019. godinu. Sezona još nije završena, 23. studenoga je u Zagrebu završnica Kupa Hrvatske, a iz redova prvaka ne kriju da žele osvojiti duplu krunu.

Nino Benčina
23. 11.

Osječani u Zagrebu na Kupu Hrvatske napadaju novi naslov
PRIJAŠNJI USPJESI VEZANI UZ DIZAČICE
Osvajanje nedavnog naslova ekipnog prvaka najveći je uspjeh u klupskoj povijesti, ali nije jedini. KDU Osijek imao je prethodnih godina sjajne rezultate i u ženskoj konkurenciji. Klupska perjanica bila je Mihaela Kruljac, džavna prvakinja, reprezentativka i rekorderka, slobodno možemo reći, i najbolja hrvatska dizačica utega, koja je prva podignula više od 100 kilograma. Seniorke su osvojile i dva ekipna naslova prvaka države. Trenutno je Marina Marković aktualna prvakinja i hrvatska reprezentativka, a tu je i perspektivna Natalia Biberica u U-23 konkurenciji.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku