Novosti
FORMALNO SMANJENA POVRŠINA NA PANTOVČAKU

Vlada "uzela" predsjednici 67 hektara
Objavljeno 14. studenog, 2019.
Odlukom Vlade na sjednici u četvrtak i formalno je smanjena površina na Pantovčaku, kojom upravlja Ured predsjednice RepublikeJ s oko 95 hektara na 28 hektara.


Vlada je izmijenila odluku iz 2016. godine o davanju određenih nekretnina u vlasništvu Hrvatske na upravljanje Uredu predsjednice i Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, a ministar državne imovine Mario Banožić objasnio je da se tim izmjenama usklađuje stvarno stanje, odnosno smanjuje se površina kojom na Pantovčaku upravlja Ured predsjednice.


Riječ je o kompleksu Predsjedničkih dvora, koji čine Vila Zagorje s aneksom, Vila Prekrižje, objekt počasne satnije i drugi objekt te park-šuma Pantovčak, ukupne površine oko 95 hektara.


Budući da više ne postoje državni, funkcionalni, sadržajni, protokolarni i drugi razlozi, kao i sigurnosni kriteriji i mjerila da kompleks predsjedničkih dvora zauzima toliku površinu, Ministarstvo državne imovine poduzelo je radnje da se postojeći kompleks smanji, odnosno rješenjem je u katastru utvrđena jedna građevna čestica, površine 28 hektara, kojom upravlja Ured predsjednice. Ta građevna čestica sadrži nužno zemljište za redovitu uporabu postojećih građevina (Vila Zagorje s aneksom i Vila Prekrižje) unutar kompleksa Ureda predsjednice.
Preostali dio kompleksa sadašnjih predsjedničkih dvora učinit će se dostupan građanima, odnosno namijenit će se za druge sadržaje i zahvate, sukladno prostorno-planskim dokumentima Grada Zagreba i Zagrebačke županije. H
Možda ste propustili...