Ekonomija
NASTAVLJEN PAD BROJA BLOKIRANIH GRAĐANA

Najmanje se zadužuju žene u Požeško- -slavonskoj županiji
Objavljeno 15. studenog, 2019.

Prema podatcima koje je obradila Fina, zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 30. rujna 2019. godine u blokadi je bilo 242.827 građana. Ukupan dug građana iz osnova iznosio je 16,76 milijardi kuna. "Analiza građana čiji su računi blokirani zbog dospjelih neizvršenih osnova za plaćanje, prema rodnom kriteriju, pokazala je da je u apsolutnom broju najviše muškaraca, 154.426 (udio u ukupnom broju blokiranih građana 64 %), dok je žena 88.401 (udio u ukupnom broju blokiranih građana 36 %). Od 16,76 milijardi duga na muškarce se odnosi 12,29 milijardi kuna (udio 73 %), a na žene preostalih 4,47 milijardi kuna (udio 27 %).
Promatrano na razini županija, prema broju blokiranih građana najveći udio muškaraca je u Požeško-slavonskoj županiji (69 %), a najmanji u Gradu Zagrebu (61 %), a sukladno s tim najveći udio žena u blokiranim građanima je u Gradu Zagrebu (39 %), a najmanji u Požeško-slavonskoj županiji (31 %), navode iz Fine.


Prema nominalnoj visini duga, najzaduženiji su muškarci u Gradu Zagrebu (3,51 milijardu kuna), a najmanje zaduženi muškarci u Požeško-slavonskoj županiji. Najveći udio u ukupnome dugu na razini županije imaju blokirani građani – muškarci u Šibensko-kninskoj županiji (81 %). Prema nominalnoj visini duga, najzaduženije su žene, stanovnice Grada Zagreba (1,3 milijarde kuna), a najmanje zadužene žene u Požeško-slavonskoj županiji. Najveći udio u ukupnome dugu na razini županije imaju žene u Primorsko-goranskoj županiji (35 %). U odnosu prema stanju od prije godinu dana, udio muškaraca u ukupnom broju blokiranih građana veći je jedan posto dok je udio u iznosu ukupnog duga isti.


Kad je riječ o broju blokiranih građana, on je, prema podatcima koje je također objavila nedavno Fina, u padu."U rujnu je nastavljen pad broja blokiranih građana i iznosa njihova duga. Zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 30. rujna 2019. u blokadi je bilo 242.827 građana, što je 8391 građanin manje nego krajem kolovoza ove godine, a 31.296 građana manje nego prije godinu dana. Dug građana iz osnova iznosio je 16,76 milijardi kuna (glavnica), što je 23,5 milijuna kuna manje u odnosu prema prethodnom mjesecu, a dvije milijarde kuna manje u odnosu prema rujnu 2018. godine", navode iz Fine. Z.Rupčić

Najveći udio u ukupnome dugu na razini županije imaju žene u Primorsko-goranskoj županiji
Možda ste propustili...

KRIZA U POSLOVANJU DODATNO SE PRODUBILA, U SVIM SEGMENTIMA

Njemački proizvođač baterija u problemima

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

2

HRVOJE STOJIĆ, EKONOMSKI ANALITIČAR HUP-A

Turisti u Hrvatskoj troše oko 150 eura dnevno, u Italiji i Španjolskoj prosječno 250, a u Francuskoj 550

3

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora