Crna kronika
OTKRIVEN LABORATORIJ

Diler pokušao pobjeći iz policije
Objavljeno 15. studenog, 2019.
SLAVONSKI BROD - Improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane pronađen je na području Slavonskog Broda, a muškarac koji je drogu uzgajao pokušao je pobjeći iz policijske postaje. Do otkrića laboratorija policija je došla postupno. Naime, u utorak su policajci uhitili 35-godišnjaka za kojeg su došli do informacija da bi mogao imati veze s proizvodnjom i prodajom droga. Toga dana kada je 35-godišnjak priveden, u 11.30, tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, pokušao je pobjeći iz policijske postaje, u čemu su ga spriječili policajci.

- Na temelju naloga Županijskog suda, policijski službenici pretražili su stanove na području Slavonskog Broda koje koristi osumnjičeni te pritom otkrili improvizirani laboratorij u kojemu je 35-godišnjak proizvodio biljke kanabisa. Također je pronađeno i oduzeto sedam stabljika kanabisa visine do 75 centimetara, 166,20 grama listova kanabisa i 4,54 grama droge marihuane. Policajci su 35-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. U srijedu je 35-godišnjak doveden sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji mu je odredio istražni zatvor te su ga policajci u 16 sati predali u zatvor u Požegi - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Ovo nije prvi takav laboratorij otkriven na brodskom području. Naime, prije nekoliko godina policija je na području Bukovlja otkrila šezdeset stabljika indijske konoplje u raznim vegetacijskim stadijima te 129,8 grama suhe marihuane u priručnom laboratoriju 27-godišnjaka. Laboratorij, u kojemu se odvijala cjelogodišnja proizvodnja marihuane, nalazio se u gospodarskoj zgradi u krugu obiteljske kuće. Mladi muškarac uzgajao je u marihuanu u kontroliranim uvjetima, uz odgovarajuće svjetlo, temperaturu, zalijevanje i prihranjivanje, pri čemu je tijekom samo jedne godine mogao imati i tri berbe.

Za razliku od proizvodnje na otvorenom, u zatvorenim uvjetima, kako je tada navedeno u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, berba se može očekivati u roku od tri do četiri mjeseca. U takvim uvjetima godišnje se može proizvesti i oko 30 kilograma "trave". S.Lacić
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

Najčitanije iz rubrike