Tehno
LENOVO

Vodeći na tržištu računala
Objavljeno 15. studenog, 2019.
Lenovo je objavio rast prihoda grupe u drugom kvartalu dosegnuvši 13,5 milijardi američkih dolara, što je rast od devet uzastopnih kvartala. Prihod prije oporezivanja u usporedbi s istim kvartalom prošle godine rastao je za 45 % dosegnuvši 310 milijuna američkih dolara. Netoprihod je također u odnosu prema prethodnoj godini zabilježio rast od 20 % dosegnuvši 202 milijuna američkih dolara. Prihodi su i dalje uravnoteženi među četiri geografske regije (Amerika, Kina, EMEA, Azija Pacifik) gdje svaka bilježi više od 20 % udjela u
prihodu.

Osnovna zarada po dionici u drugom kvartalu iznosila je 1,69 američkih centi ili 13,23 hongkonška centa. Upravni odbor tvrtke Lenovo objavio je privremenu dividendu u iznosu od 6,3 hongkonška centa po dionici.

“Bilo nam je drago tijekom ovog kvartala vidjeti kako je zamah našeg rasta pružio dobru financijsku izvedbu usred složenog i dinamičnog globalnog trgovinskog okruženja. Taj uspjeh svjedoči našoj predanosti inovaciji prema našim kupcima diljem svijeta na 180 tržišta i načinu na koji svijet prihvaća našu viziju isporuke pametnije tehnologije za sve”, izjavio je Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo.

Iako globalne i geopolitičke neizvjesnosti i dalje postoje, one i dalje imaju zanemariv materijalni utjecaj na financijsku izvedbu tvrtke. Rezultati ovog kvartala ističu konzistentnost i kontinuiranost vrhunske izvedbe tvrtke Lenovo. Globalni utjecaj tvrtke Lenovo, fleksibilnost, većinsko vlasništvo proizvodnje i kontinuirana snažna financijska izvedba i dalje znače diferencijaciju od konkurencije i pokreću vodeću tržišnu poziciju tvrtke. Gledajući naprijed, tvrtka se dobro pozicionirala za suočavanje s kompleksnim i dinamičkim tržišnim uvjetima, istovremeno pružajući održiva dugoročna rješenja. M.R.

Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike