Mozaik
MASSIMO UOČI KONCERATA U SLAVONSKOM BRODU I OSIJEKU

Puno dugujem “Vještini”, koja me vratila na scenu
Objavljeno 15. studenog, 2019.
Nastupa uz pratnju trija: Elvis Stanić, Ivan Popeskić i Henry Radanović

Vještina Boutique, turneja je kojom će Massimo zajedno sa svojom vjernom publikom proslaviti 15. obljetnicu objave svojeg albuma "Vještina".

Nakon uspješnih koncerata u Karlovcu i Čakovcu, danas, 15. studenoga, Massimo nastupa u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić" u Slavonskom Brodu, a sutra, 16. studenoga, u SportHouseu u Osijeku. Na toj glamuroznoj turneji Massimo će uz pratnju trija koji čine Elvis Stanić, Ivan Popeskić i Henry Radanović pokazati svoju "vještinu muziciranja". Uz dva prethodno najavljena koncerta u zagrebačkom kazalištu Gavella, 21. i 22. studenoga, treći zagrebački koncert održat će se na istom mjestu i u subotu, 23. studenoga. Massimo poziva fanove da s njim proslave obljetnicu albuma koji je ostavio velik trag na glazbenoj sceni i zajednički ispišu novu stranicu njegove karijere. U povodu dvaju slavonskih koncerata popričali smo s Massimom, kojega ćemo početkom prosinca gledati na HRT-u kao mentora u novoj sezoni showa "The Voice - Najljepši glas Hrvatske".

Ovom turnejom obilježavate 15 godina albuma "Vještina", za koji se kaže da vas je "vratio na scenu". Što je vama zapravo značio taj album i kako danas gledate na razdoblje kad je nastao?

- Album "Vještina" dogodio se prije 15 godina i promijenio je sve. Ja tom albumu puno toga dugujem, on me vratio na scenu i lansirao na vrh domaće glazbe. Iz zahvalnosti prema tome, a i iz poštovanja prema mojoj publici koja je zaljubljena u pjesme s tog albuma, odlučio sam napraviti ovu posebnu turnejicu.

Najavljeno je da s vama na turneji sviraju Elvis Stanić, Ivan Popeskić i Henry Radanović. Kako ste složili taj vrhunski bend, i to bez bubnjara?

- Nije tu bilo puno razmišljanja. Elvis Stanić, Henry Radanović i Ivo Popeskić sudjelovali su u stvaranju "Vještine" prije 15 godina i bilo mi je iznimno važno da mi se pridruže i u ovoj proslavi. Bili su mi, tako reći, na dlanu i nisam htio propustiti tu priliku. Na ovu akustičnu varijantu bez bubnja odlučio sam se jer sam htio postići intimnu, vrlo nježnu atmosferu i svojevrsnu prisnost s publikom.

Što možemo očekivati na koncertima u Osijeku i Slavonskom Brodu, uz, naravno, pjesme s "Vještine"?

- Set-lista sastoji se gotovo isključivo od pjesama s "Vještine" i "Vještine 2", ali možda sebi i, nadam se, publici za gušt ubacim i nešto sa strane. Najbolje je da dođete i provjerite, druge prilike neće biti.

Očekuje vas i angažman u novoj sezoni showa "The Voice". Što nam smijete reći o tome?

- Ne bih vam smio puno toga otkriti jer sam potpisao stanoviti "non disclosure agreement", ali ono što vam mogu reći jest da je predivno koliko nevjerojatnih vokala ima, interesantnih ljudi. Jako mi se sviđa mentorski rad s kandidatima, imam puno volje. Svi jako pazimo na kandidate i trudimo se što bolje ih pripremiti. Imat ćete što vidjeti i čuti, bit će jako interesantno.

Biste li se i sami prijavili u takav show da je postojao u doba kad ste počinjali karijeru? Koga biste voljeli kao mentora u tom slučaju?

- Kad sam ja počinjao, to su bila druga vremena i iako se možda sredstvo promijenilo, ključna stvar je ista. Ta ključna stvar je talent, ako imate "ono nešto", uz naravno predani rad i trud, to će biti prepoznato. Iako nisam bio na "Voiceu", imao sam svojevrsne mentore, ljude kojima sam se divio i divim im se i dalje i koji su na mene jako utjecali. Jedan od njih je veliki Arsen Dedić, od kojeg sam pokušavao naučiti što više kada god sam mogao. Iznimno mi nedostaje.

Kako ćete provesti Božić i Novu godinu?

- Božić i Novu godinu provest ću u krugu obitelji s mojim najdražima. Svojom Mirnom, Eni i našim psom Mangom. Trenutno imam jako puno obaveza, a imat ću ih i sljedeće godine, pa ću to vrijeme ukrasti za opuštanje i uživanje sa svojom obitelji.

Što imate u planu u 2020. godini?

- Na prvom mi je mjestu, kao i uvijek, obitelj i njezino zdravlje i sreća. Za sebe nikad nemam neke prevelike želje i planove, ali s obzirom na to da nas početkom godine čeka završnica "The Voicea", trudit ću se biti što bolji mentor i mladim glazbenicima prenijeti što više svog znanja. Također, u sljedećoj godini želim puno uspjeha i interesantnih projekata sa svojim bendom.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike