Kultura
PROMOCIJA SLIKOVNICE "NAJBOLJI DAR"

Ljubica Nedić ilustriranje je povjerila djeci
Objavljeno 14. studenog, 2019.
Radi toga da se pokaže kako svako dijete može biti ilustrator priče, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti Ljubica Nedić, dipl. knjižničar, napisala je slikovnicu Najbolji dar, a ilustracije je povjerila djeci iz Dječjeg vrtića Osijek - podcentar "Sunčica", učenicima Osnovne škole Darda te studentima Ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, na kojemu je slikovnica i predstavljena u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige. Grafički je slikovnicu oblikovao izv. prof. dr. art. Goran Kujundžić.


- FOOZOS surađuje sa svim našim odgojiteljima u ustanovama predškolskoga odgoja, osnovnim školama i učiteljima, a na raspolaganju su i svi naši studenti i umirovljeni profesori. Svi su umreženi i daju dobre rezultate, najbolje darove. Ova je slikovnica poruka da smo svi mi najbolji darovi jedni drugima, a to najbolje osjećaju djeca kada im roditelji uvečer čitaju, stvarajući zajedništvo koje se ne može mjeriti ni sa čim, nego s riječima "ljubav" i "povjerenje" kao trajnim ljudskim vrijednostima - rekla je Nedić, čija slikovnica prati odrastanje dječaka Darka iz Darde, a priča počinje prije njegova rođenja.
- Slikovnica je namijenjena djeci, odgojiteljima, roditeljima i inima. Osobite su i autentične dječje ilustracije koje vjerno prate tekst i tako dodatno pričaju priču punu optimizma - rekla je prof. dr. sc. Vesnica Mlinarević. D. Miklić
Možda ste propustili...

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Izložbe posvećene Kniferu i Vaništi

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

PLESNA RADIONICA

Ilijana Lončar na 19. TREPS-u