Sport
BSK REMIZIRAO KOD DUBRAVE (0:0)

Prvo slavlje zbog boda,
pa tužan ispraćaj Mandića
Objavljeno 13. studenog, 2019.

Zagrebačko okruženje ponovno je bilo sretno za nogometaše iz Bijelog Brda. Nakon što su proljetos u Lučkom praktički osigurali aktualni natjecateljski status te dva tjedna ranije Kustošiju tada smjestili na drugoligaško začelje, prošloga su petka remizirali u Sesvetama s Dubravom (0:0). Vrijedan je bod u borbi za ostanak tako otišao na krajnji istok Hrvatske gdje je, međutim, sreća bila kratkotrajna budući da je atmosferu uzdrmala iznenadna smrt dugogodišnjeg oružara Mladena Mandića koji je još s momčadi bio na tome sesvetskom susretu 13. kola Druge HNL. Sutradan ga više nije bilo, a igrači, stručni stožer i čelnici kluba su ga ispratili na vječni počinak. Život, međutim, teče dalje i pred BSK-om su novi izazovi primarno motivirani očuvanjem statusa u prilog čemu je dobro sjeo prošlotjedni bod iz okršaja s izravnim konkurentom za ispadanje. Nakon niza nes(p)retnih posrtanja i prosipanja bodova žuto-plavima se konačno osmjehnula sreća, a sretan je bio i vratar Nikola Ilinčić koji je obranio niz zicera domaćih nogometaša. Trener Aleksandr Borojević i njegova momčad iz Sesveta željeli su odnijeti pun plijen, ali imali su peh jer su u 47. ostali s igračem manje, nakon što je Bjelokošćanin Roman Mory upario žute kartone te morao izvan travnjaka.

- Bod je više nego zadovoljavajući, naročito kada se odvrti film u kojem je glavnu ulogu odigrao naš vratar Ilinčić čudesno višekratno spašavajući mrežu kada smo mi ispred njega bili nadmudreni od igrača Dubrave. Svaki dosadašnji slični susret otišao je na stranu protivnika, pa se tako i nama moralo jednom vratiti, a došlo je u dobrom trenutku, jer su nam Zagrepčani izravni konkurenti iz donjeg doma tablice. Taj je sraz išao, zapravo, u očekivanom smjeru, jer se domaćin uvodno nametnuo, ali smo u prvom dijelu te pokušaje uglavnom kontrolirali i neutralizirali. Na poluvremenu smo dogovorili ambiciozniji nastavak u kojem smo htjeli do svih bodova, ali je isključenje vrlo dobrog Moryja odredio tijek susreta, čiji je epilog podgrijao optimizam da ćemo zadržati status, iako do kraja ima još pregršt iskušenja - pričao je stoper BSK-a Vedran Dalić, koji je u Bijelom Brdu, praktički, na novom početku. Pridružio se momčadi kada su borbe za bodove već krenule. Hvatajući formu koja je sada na vrlo dobroj razini, tako da je taj 24-godišnjak veliki klupski oslonac.

- Najvažnije je da momčad dobro igra i osvaja bodove, nakon čega i mi igrači dolazimo u fokus. Iskustva sam stekao i vjerujem da ću pomoći klubu. Pauza u prvenstvu nam je dobrodošla zbog hvatanja prijeko potrebne svježine poslije doista zahtjevnog ritma utakmica te vraćanja u kolotečinu nakon što nas je pogodila smrt našeg oružara - zaključio Dalić. D.Lekšan

 

Rezultati by SofaScore

Rezultati 13. kola: Dugopolje - Dinamo II (Zagreb) 3:0, Dubrava Tim kabel (Zagreb) - BSK (Bijelo Brdo) 0:0, Hajduk II (Split) - Međimurje (Čakovec) 0:3, Osijek II - Sesvete 1:1, Rudeš (Zagreb) - Solin 1:0, Croatia (Zmijavci) - Šibenik 2:0, Kustošija (Zagreb) - Cibalia (Vinkovci) 3:0 i Orijent 1919 (Rijeka) - Hrvatski dragovoljac (Zagreb) 0:0.


U 14. kolu, 22., 23. i 24. studenoga, sastaju se: Međimurje - Rudeš, Sesvete - Orijent 1919, Cibalia - Hrvatski dragovoljac, Solin - Osijek II, BSK - Dugopolje, Dinamo II - Hajduk II, Šibenik - Dubarava Tim kabel i Kustošija - Croatia.
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike