Sport
DRUGA POBJEDA ŽRK OSIJEK U 1. HRL

Osječanke su ponovno pokazale svoja dva lica
Objavljeno 14. studenog, 2019.
Povratak iz velikog zaostatka ne smije postati recept, no to je i odraz neiskustva naše ekipe, kaže trener Mrkonja

Rukometašice Osijeka nakon pet utakmica u kojima su osvojile ukupno dva boda konačno su stigle i do druge prvenstvene pobjede. Na svom su parketu svladale Split 2010 (27:25) u utakmici u kojoj su ponovno pokazale dva dijametralno suprotna lica.

Suprotno najavama, ponovno su "zakasnile" u susret jer su se još jednom na početku utakmice našle u velikom rezultatskom zaostatku, čak pet golova u desetoj minuti. Gotovo ništa u prvih četvrt sata igre nije "štimalo" u redovima domaće ekipe, napad se jako mučio s dolaskom u situaciju za šut, a time i pogodak, a obrana je bila daleko od neprobojne, o čemu svjedoči i deset primljenih pogodaka u tom razdoblju. Tek nakon toga proigrale su Osječanke, razbranila se Katarina Borac (ukupno 13 obrana), a početkom drugog poluvremena stiglo je konačno i prvo domaće vodstvo. Napadački su glavninu posla na sebe preuzele Dora Lacković (10) i Petra Jeršek (9), cijela je ekipa "ginula" u obrani te je do kraja susreta sačuvana pobjeda koja je Osijek odmaknula od začelja tablice. Pokazale su tako osječke rukometašice kako se još jednom mogu vraćati iz ponora velikog zaostatka, no lov na osjetni rezultatski minus ipak im ne bi trebala postati uobičajena praksa. Lakše bi za njih bilo kada bi se "sjetile" da se rezultat ne broji samo od 20. i neke minute, jer bi tada nesumnjivo imale još poneki bod više. Uostalom, neće ni biti moguće svaki se put vratiti iz takvog zaostatka, čega je svjestan i trener Jasmin Mrkonja, koji je u konačnici bio zadovoljan kako je njegova ekipa reagirala nakon slabog ulaska u susret.

- To nam nikako ne smije postati recept, no takva situacija je djelomično i odraz neiskustva naše ekipe. Osim Dore mi i nemamo neku iskusniju igračicu, koja bi u tim trenutcima bacila pogled na semafor i odigrala smirenije, kalkulirajući i s vremenom. Ima još ponešto i grča u početcima susreta, želja da se krene dobro, no sve će to polako s vremenom doći na svoje. Naravno da me veseli što se i nakon takvih slabijih početaka možemo vratiti u susret i preokrenuti ga u svoju korist. Nemamo klasičnog organizatora igre, iako je Petra Jeršek pokazala, pogotovo u drugom poluvremenu, da može odigrati na najvišoj razini. No i njoj još treba vremena da potpuno razvije svoj potencijal te bi i njoj i cijeloj ekipi idealno "sjeo" iskusniji organizator - ocijenio je Mrkonja, koji se očekuje kako će amplituda u igri njegove ekipe biti sve manje kako vrijeme bude odmicalo, a nada se kako će to moći pokazati već u Umagu ove subote.

- To su dvije strane medalje ove naše mladosti, u prvom poluvremenu onakva blokada, a onda se u nastavku fenomenalno dignu i vrate. S vremenom i s većim iskustvom to će sve još bolje izgledati. Nadam se pomacima već u Umagu, gdje se nadam kako ćemo izdanje s domaćeg parketa moći konačno pokazati i na gostujućem. To je jedan od detalja koji moramo popraviti, pritisak na koji se moramo naviknuti. Umag je ekipa s kojom se može igrati i vjerujem kako se možemo vratiti s prvom pobjedom na strani - zaključio je trener ŽRK Osijek.

Goran Roguljić
5+3 u reprezentacijama
Čak osam igračica ŽRK Osijek dobilo je pozive za skorašnja reprezentativna okupljanja, od čega tri kao pričuve. Na pripremama seniorske reprezentacije boravit će Dora Lacković te prvi put i Josipa Jerčinović, Petra Jeršek pridružit će se juniorskoj, Petra Frančić kadetskoj, a Iva Perić mlađekadetskoj reprezentaciji. Uz to, kao pričuve za juniorsku reprezentaciju pretpozive su još dobile Katarina Borac, Sara Sablić i Lea Hren.
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike