Regija
GRADE SE PARKING, STAZE, GARAŽE...

Općina Marijanci puna gradilišta
Objavljeno 14. studenog, 2019.
MARIJANCI - Općina Marijanci već duže vrijeme ne staje s građevinskim radovima u gotovo svim
svojim naseljima.Tako su trenutno u tijeku početni radovi na izgradnji parkirališta u samom središtu Marijanaca, a nedaleko od zgrade Općine. U središtu Marijanaca nalazi se i društveni dom, crkva, vatrogasni dom, područna škola, dječji vrtić, ambulanta i trgovina tako da je svakodnevno velika posjećenost. Uredit će se 40 parkirališnih mjesta. Ukupna vrijednost investicije iznosi 1,2 milijuna kuna. U prvoj fazi izvest će se radovi u vrijednosti od 622.916 kuna, a izvodi ih tvrtka Gebruder iz Bizovca.

- Nakon završetka ovog projekta Marijanci bi iduće godine u središtu mjesta trebali dobiti moderan parkirališni prostor s 40 mjesta za automobile i dva za autobuse. Ovim bi se projektom dugoročno trebalo doskočiti problemu nedostatka parkirališnog prostora u središtu Marijanaca gdje se nalaze svi objekti i ustanove javne namjene. Također, ovakvo rješenje u budućnosti će omogućiti i preduvjete za planiranje drukčijeg izgleda općinskog središta - rekao je načelnik općine Marijanci Darko Dorkić.

U punom jeku je izgradnja pješačke staze uz cestu na dionici Črnkovci - Bočkinci. Riječ je o županijskoj cesti na kojoj, nažalost, mnogi vozači ne poštuju ograničenje brzine. Stoga se Općina Marijanci odlučila na izgradnju pješačke staze s desne strane kolnika u smjeru Bočkinaca. Općinski načelnik poručuje kako će se ovom investicijom podići razina sigurnosti prometa na dobrobit svih onih koji koriste ovu cestu. Izgrađena pješačka staza, naime, povećat će sigurnost pješaka, pogotovo školaraca koji svakodnevno ovu prometnicu koriste za odlazak u područnu školu u Črnkovce. U ovaj projekt izgradnje pješačke staze i javne rasvjete bit će uloženo 1,2 milijuna kuna, a realizirat će se također u dvije faze. Svi radovi, prema planu, trebali bi biti gotovi sljedeće godine.

Intenzivno se radi na završetku rekonstrukcije nogostupa u Ulici bana Jelačića u Marijancima. Izgradnja nogostupa u dužini od 1070 metara počela je ljetos, a završetak radova planiran je do kraja godine. Radovi vrijedni 622.916 kuna sufinancirani su sredstvima iz Programa ruralnog razvoja u iznosu od 200.000 kuna, a ostatak je osigurala Općina Marijanci. Ovim zahvatom rekonstruiran je postojeći nogostup star više od 40 godina. Intenzivno je i na gradilištu iza vatrogasnog doma u središtu Marijanaca. Završena je dogradnja garaža za smještaj vatrogasnih vozila, a slijedi rekonstrukcija postojeće zgrade vatrogasnog doma. Ukupna investicija DVD-a Marijanci vrijedna je 3,2 milijuna kuna, a iz fondova EU-a odobreno je 2,8 milijuna kuna. S.Fridl
REKONSTRUKCIJA
U Črnkovcima je postavljena ograda oko terena NK-a Mladost, a i rasvjeta na igralištu. To je samo dio investicijskih aktivnosti u sklopu rekonstrukcije ovog sportskog objekta. Tako je u planu postavljanje centralnog grijanja, novih vodovodnih instalacija te montažne tribine sa 100 sjedećih mjesta. Do sljedećeg ljeta planirana je i nova fasada, stolarija i krovište
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike