Kultura
OSJEČKI GLAZBENICI NA NATJECANJU U OPATIJI

Uspješni u snažnoj konkurenciji iz cijele Hrvatske
Objavljeno 14. studenog, 2019.
OPATIJA - Regionalno 57. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa za komorne sastave, u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga (HDGPP), održano je protekloga vikenda u Opatiji. Glazbena škola Franje Kuhača Osijek sudjelovala je s četiri sastava, s dva dua i dva trija. Učenici srednjoškolci u kratkom su razdoblju od početka školske godine marljivo radili s mentorima te u snažnoj konkurenciji vršnjaka iz cijele Hrvatske ostvarili zavidne rezultate.


Duo kji su činili Marija Magdalena Purgar (gitara) i Gustav Kujundžić (violina) u drugoj je kategoriji osvojio I. nagradu (94,40 bodova). Za taj su uspjeh zaslužni mentori Josipa Erhardt, prof. mentorica, i profesor Marko Rimac. Gudački je duo - Bruna Šestić (violončelo) i Tin Reba (violina) - u istoj kategoriji također osvojio I. nagradu (92,60 bodova). Mentor je učenika profesor Tomislav Hühn.


U drugoj su kategoriji trija nastupili Ana Topalović (klavir), Petra Sušić (violina) i Mia Štimac (violina) te osvojili II. nagradu (88,00 bodova). I njihov je mentor profesor Tomislav Hühn. I drugi je trio - Leonarda Kavedžić (sopran), Fabijan Trbara (tenor) i Sara Svilar (klavir) - osvojio II. nagradu (87,40 bodova). Mentorica je mr. art. Vesna Coufal Jaić, prof. savjetnica.


Prvonagrađeni nastavljaju marljivo raditi za nadolazeće državno natjecanje u Zagrebu, a iskustvo i poznanstva s natjecanja svima su motivacija za nova muziciranja. To je sigurnost da kuhačevci opet sjaje!


Gustav Kujundžić s natjecanja se vraća pun odličnih dojmova, bogatiji za vrlo ugodno i korisno iskustvo:


- Sada, nakon natjecanja, kad smo shvatili u čemu još možemo napredovati u našoj izvedbi, nastavit ćemo raditi i vježbati do državnoga natjecanja u Zagrebu, koje je za mjesec dana.


Marija Magdalena Purgar kaže da je prekrasan osjećaj svirati s Gustavom, pokazati vrijeme koje su uložili te biti zadovoljan nastupom.
- Bilo je jako zanimljivo slušati i druge sastave, talentirane mlade glazbenike, vidjeti drukčiji način rada i izvedbe. Mislim da zbog poznanstava i iskustva vrijedi ići na natjecanje, a i taj osjećaj kada svirate i pozitivna energija cijelo vrijeme vrijedni su svakog truda! U svakom slučaju, prekrasno iskustvo - ističe Marija Magdalena Purgar! A. Vrekalić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike