Kultura
SVA TRI SASTAVA OGŠ-A KONTESA DORA IDU NA DRŽAVNO NATJECANJE

Mala škola piše uvijek velike uspjehe
Objavljeno 14. studenog, 2019.
NAŠICE - Ovog su vikenda Opatijom, uza zvuke mnogobrojnih sastava, na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe, odzvanjali i oni mladih glazbenika iz Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica.


- Regionalno natjecanje komornih sastava bilo je iznimno uspješno za tri našička sastava, za našu školu, naše učenike i njihove mentore - rekla nam je ravnateljica škole Marina Kopri. Sva tri komorna sastava natjecala su se u prvoj kategoriji osnovnih glazbenih škola te osvojila prve nagrade i ostvarila odlazak na državno natjecanje u Zagrebu.


Prvo se natjecao trio u I. kategoriji: Lana Prišć - bisernica, Lea Resler -bisernica i Hana Knežević - glasovir, uz mentoricu Sanju Vazdar, a prvu nagradu osvojio je s 91.80 bodova. Drugi je nastupio, ali također s osvojenim prvim mjestom, s čak 95 bodova, tamburaški komorni sastav od devet članova, koji su činili Luka Nađ - bisernica, Lea Resler - bisernica, Tara Rilko - bisernica, Karlo Makaj - bugarija, Lucia Komjetan - brač, Elena Hlobik - brač, Marta Blagojević - brač, Toma Blagojević - čelo i Luka Baričević - berde, uz mentora Daniela Koprija. Još jedan tamburaški sastav od devet članova, koji je vodio Dean Kopri, pa je to ujedno bio i obiteljski dvoboj, također se pokazao izvrsnim. No s osvojena 94 boda mladi dirigent nije bio bolji od oca, ali je svejedno izborio prvo mjesto sa svojim sastavom, koji su činili Ivo Bukvić - bisernica, Toni Tomljanović - bisernica, Lana Prišć - bisernica, Božena Černava - brač, Anamarija Markovčić - brač, Marija Potolovec - brač, Ivan Vrekalović - čelo, Matija Mitrić - bugarija i Noa Koljđeraj - berde.


Komorne su sastave ocjenjivali eminentni hrvatski pedagozi: Branko Mihanović, Ivan Novinc, Lidija Horvat Dunjko, Xhevdet Sahatxija i Nikola Fabijanić, a Našičani su ih oborili s nogu.
- Posebnu pohvalu za uspjeh i izniman trud zaslužuju učenice Lana Prišć i Lea Resler, koje su se natjecale u dva komorna sastava i izvele potpuno različite programe – dodala je Marina Kopri te naglasila da već sada počinju pripreme za državno natjecanje, kojemu se i učenici i mentori izrazito raduju.

Ivona Ćosić
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

HRT: NOVI KONCERT “U OZRAČJU TAMBURE”

Izvest će i “Meetup”

Najčitanije iz rubrike