Kultura
SLATKA PREMIJERA U KAZALIŠTU TREŠNJA

Jesu li slatkiši toliko neodoljivi samo zato što smo djeca?
Objavljeno 14. studenog, 2019.
Prvi ovosezonski premijerni naslov, predstava Ivica i Marica u režiji Lee Anastazije Fleger i adaptaciji Nikoline Rafaj, izveden je u kazalištu Trešnja. Predstava je to koja na zanimljiv način otkriva pozadinu svima poznate priče o bratu i sestri. Premijeru predstave nastale prema jednoj od najpoznatijih priča braće Grimm nisu propustile ni brojne osobe iz javnog i društvenog života, kao što su Senka Bulić, Sanja Pilić, Amanda Prenkaj, Dora Fišter, Marijana Mikulić, Ana Lederer, Romina Vitasović Lučić, Paolo Tišljarić, Ante Krstulović, Marin Klišmanić, Ana Marija Bokor Vrdoljak i mnogi drugi.


U ulozi Ivice i Marice nastupaju Silvio Mumelaš i Dubravka Lelas, a u ostalim ulogama Hrvoje Barišić, Ivana Bakarić, Radovan Ruždjak, Matija Čigir, Ana Vučak Veljača, Kruno Bakota, Paško Vukasović, Luka Bulović. Scenografiju je kreirala Ana Sarić, a kostime Tea Bašić Erceg. Oblikovanje svjetla potpisuje Vesna Kolarec, a scenski pokret Matea Bilosnić. Glazbu je skladao Milorad Stranić, a autorica dizajna i ilustracije plakata je Marina Mesar – Oko.
Bojimo li se više mračne šume jer mislimo da smo ostali sasvim sami ili zbog mogućnosti da nekog i susretnemo? Jesu li slatkiši toliko neodoljivi samo zato što smo djeca? A što kad se savjeta „ne pričajte s nepoznatima“ sjetimo u trenutku kad ih više i ne smatramo nepoznatima? Odgovore potražite u Trešnji. N.Vek.
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike