Kultura
SLATKA PREMIJERA U KAZALIŠTU TREŠNJA

Jesu li slatkiši toliko neodoljivi samo zato što smo djeca?
Objavljeno 14. studenog, 2019.
Prvi ovosezonski premijerni naslov, predstava Ivica i Marica u režiji Lee Anastazije Fleger i adaptaciji Nikoline Rafaj, izveden je u kazalištu Trešnja. Predstava je to koja na zanimljiv način otkriva pozadinu svima poznate priče o bratu i sestri. Premijeru predstave nastale prema jednoj od najpoznatijih priča braće Grimm nisu propustile ni brojne osobe iz javnog i društvenog života, kao što su Senka Bulić, Sanja Pilić, Amanda Prenkaj, Dora Fišter, Marijana Mikulić, Ana Lederer, Romina Vitasović Lučić, Paolo Tišljarić, Ante Krstulović, Marin Klišmanić, Ana Marija Bokor Vrdoljak i mnogi drugi.


U ulozi Ivice i Marice nastupaju Silvio Mumelaš i Dubravka Lelas, a u ostalim ulogama Hrvoje Barišić, Ivana Bakarić, Radovan Ruždjak, Matija Čigir, Ana Vučak Veljača, Kruno Bakota, Paško Vukasović, Luka Bulović. Scenografiju je kreirala Ana Sarić, a kostime Tea Bašić Erceg. Oblikovanje svjetla potpisuje Vesna Kolarec, a scenski pokret Matea Bilosnić. Glazbu je skladao Milorad Stranić, a autorica dizajna i ilustracije plakata je Marina Mesar – Oko.
Bojimo li se više mračne šume jer mislimo da smo ostali sasvim sami ili zbog mogućnosti da nekog i susretnemo? Jesu li slatkiši toliko neodoljivi samo zato što smo djeca? A što kad se savjeta „ne pričajte s nepoznatima“ sjetimo u trenutku kad ih više i ne smatramo nepoznatima? Odgovore potražite u Trešnji. N.Vek.
Možda ste propustili...

NOVI KRIMINALISTIČKI ROMAN "DJETETOVO DIJETE" IZ OPUSA BARBARE VINE

Napisan 1951., nije odmah objavljen zbog priče o homoseksualnoj vezi

OBJAVLJENI 16. I 17. NASTAVCI PUSTOLOVINA O MAŠI

Pilić: Sve Maše imaju pouku, a to je da treba biti znatiželjan

44. MEĐUNARODNA IZLOŽBA 100 JASLICA U VATIKANU

Papa Franjo razgledavao jaslice u hrvatskoj narodnoj nošnji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SJAJNA OPERNA DIVA

Inva Mula 27. prosinca u Zadru

2

U REŽIJI I ADAPTACIJI RUSKOG REDATELJA VASILIJA SENJINA

Premijerom "Idiota" opraštaju se od stare godine

3

44. MEĐUNARODNA IZLOŽBA 100 JASLICA U VATIKANU

Papa Franjo razgledavao jaslice u hrvatskoj narodnoj nošnji