Sport
ŽNK OSIJEK

"Zečice" porazile 50-godišnji DOŠK
Objavljeno 12. studenog, 2019.
Unatoč prošlotjednoj (petak) kvalifikacijskoj obvezi za plasman na Europsko prvenstvo najbolje ženske hrvatske nogometne reprezentacije, u nedjelju je na rasporedu ipak bilo sedmo kolo Prve hrvatske lige. U okrnjenom izdanju, jer je najveći državni derbi odgođen zbog participiranja većeg broja igračica Splita i Osijeka u srazu s Belgijom od koje su štićenice izbornika Mate Prskala očekivano izgubile (1:4). Protiv Belgijki osječke nogometašice Kristina Nevrkla i Izabela Lojna odigrale su svih 90 minuta, dok su klupske kolegice Ena Pernar i Katarina Pranješ svoj debitantski boravak u "A" vrsti odgledale s klupe. Zajedno s trenerom Tihomirom Rudežom koji je asistent u stručnom stožeru koji je prepoznao potencijal 18-godišnje Pernar i godinu mlađe Pranješ koje su ponajbolje u juniorskom uzrastu. Potvrda dobrog rada kluba s "Mačkamame" koji je nakon dugogodišnje dominacije prošle sezone izgubio primat od Splita koji je na Park mladeži preselio obje titule. Prvenstvo i Kup otišli su za Dalmaciju čija se ženska nogometna perjanica očekuje u slavonskoj metropoli, budući da je zadnje kolo prvoga dijela prvenstva upravo odredilo sučeljavanje dvije najbolje ekipe na osječkoj "Mačkamami". Točan termin još nije preciziran, ali će prije toga prvoga, od ukupno četiri, trenutak istine "zečice" imati kao ispit u okviru prve etape drugoga kruga prvenstva protiv Lepoglave koja je nedjeljni gost doprvakinja Hrvatske i trenutačno drugoplasirane ekipe. Zbog gol-razlike koju će Rudežove štićenice, nedvojbeno, popraviti protiv toga novaka u elitnoj konkurenciji koji je na svome debiju teško stradao od Osječanki koje su zabile jedanaest pogodaka, a ni jedan nisu primile. "Zečice", ipak, nisu prošle nedjelje bile bez utakmice, jer su uveličale proslavu 50. rođendana DOŠK-a iz Dolaca i pobijedile sa 6:4 toga muškog člana Druge ŽNL virovitičko-podravske skupina "istok". Nepogodno, kišno vrijeme pokvarilo je ukupni ugođaj, ali ne i izvedbu Osječanki koje su pokazale spremnost vratiti državni primat na "Mačkamamu". D.Lekšan
Rezultati 7. kola
Neretva (Metković) - Dinamo (Zagreb) 0:4, Agram (Zagreb) - Lepoglava 3:2 i Katarina Zrinski (Čakovec) - Viktorija (Slavonski Brod) 4:1. Susret Osijek - Split je odgođen.


U 8. kolu, 17. studenoga, sastaju se: Osijek - Lepoglava, Agram - Dinamo, Neretva - Katarina Zrinski i Viktorija - Split.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike