Sport
MEĐUNARODNI RONDO KUP

Izvedbe ritmičarki lijek su za dušu i praznik za oči
Objavljeno 13. studenog, 2019.
Natjecanje u dvorani Gradski vrt privuklo je veliki broj gledatelja

Onaj tko je proteklog vikenda navratio u dvoranu Gradski vrt i pogledao natjecanje na 12. međunarodnom Rondo kupu u ritmičkoj gimnastici zasigurno nije požalio. Bio je to dvodnevni hepening koji je u Osijeku okupio više od 230 ritmičkih gimnastičarki iz devet europskih zemalja, a koje su svojim izvedbama oduševile gledatelje koji očito vole ovaj sport jer su tribine bile dobro popunjene.

Rondo kup se proteklih godina etablirao kao nezaobilazna postaja ritmičarki, savršena organizacija te brojna i jaka konkurencija jamče vrhunsko natjecanje. A upravo takav, savršen, bio je i Rondo kup 2019. Nastup ritmičarki u velikoj dvorani Gradskog vrta bilo je pravi praznik za oči i lijek za dušu. Djevojčice i djevojke oduševile su gracioznošću i nevjerojatnim pokretima te izvedbama vježbi s loptom, čunjevima, obručem, vijačom... Na najbolji su način pokazale svu raskoš koju može ponuditi ritmička gimnastika.

A u taj sjajni ambijent uklopile su se i članice domaćeg Ronda, koje su osvojile pregršt medalja te pred domaćom publikom pokazale što znaju. Ni ovaj put nije podbacila najuspješnija članica osječkog kluba, višestruka prvakinja Hrvatske Iva Janjić. U svom godištu A programa (2007.) ponovno je oduševila i suce i gledatelje. I na kraju se okitila trima medaljama. Bila je druga u višeboju, druga u čunjevima i najbolja u obruču. Ujedno, u vježbi s obručem zaradila je ocjenu 13.800, što je bila i najbolja ocjena u njezinu uzrastu za bilo koju vježbu. U A programu među juniorkama Patricija Mate bila je prva u obruču i peta u vježbi s loptom, a Lorena Jelošek treća u traci i sedma u čunjevima. U 2009. godištu sjajna je bila Petra Crnjenić te osvojila tri zlata, u višeboju, bez rekvizita i u lopti. Iva Lišnić završila je četvrta u višeboju, druga u vježbi s vijačom i peta bez rekvizita. U 2009. godištu nastupila je i Petra Brstilo, ali je ostala daleko od postolja. Godinu starija Helena Slovaček osvojila je srebro u čunjevima, broncu u obruču te bila peta u višeboju. U B programu među juniorkama je nastupila Karla Mikulić i nije mogla do medalje, a u 2010. godištu Lara Halusek je bila šesta bez rekvizita. Domaći klub KRŠG Rondo imao je brojne predstavnice u B light programu, u 2007. godištu tri su se natjecale u vježbi s obručem, Lana Ivošević bila je treća, Petra Poljak šesta, a Ana Mihaljević sedma. Bruna Ćućić (2011.) bila je najbolja u vježbi bez rekvizita, kao i Nolla Mikulandra u 2012. godištu. Klara Marčićević (2010), pak, zauzela je treće, a Lana Knežević peto mjesto. Zlatna u vježbi bez rekvizita bila je i Petra Mijatović (2009.), a Petra Kristić četvrta. Godinu starija Sara Bajus također je osvojla prvo mjesto, dok je Ena Terzić bila deseta u obruču.

S brojnim pohvalama i niz medalja domaćih ritmičarki završilo je još jedno natjecanje koje su profesorica i trenerica KRŠG-a Rondo Branka Stojković i njezini suradnici organizirali 12. put u gradu na Dravi.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike