Regija
PROJEKT “KNJIGA ZA SVE” NAMIJENJEN JE STARIMA I NEMOĆNIMA

Od sada dostava knjiga na kućni prag
Objavljeno 12. studenog, 2019.
NAŠICE - Hvalevrijedan projekt pokreću Gradsko društvo Crvenog križa Našice i Hrvatska Narodna knjižnica i čitaonica Našice pod nazivom ‘‘Knjiga za sve‘‘, koji će obuhvatiti dostavu knjiga starima i nemoćnima. Cilj projekta je omogućiti starim i nemoćnim te osobama s invaliditetom koji vole čitati i svoje slobodno vrijeme ispunjavaju čitanjem, a ne mogu doći samostalno do knjižnice, da im se knjige donesu na kućni prag. Zainteresirani korisnici knjige će naručivati telefonski pozivom u knjižnicu, a svaka dva tjedna će ih volonteri Crvenog križa Našice posjetiti i dostaviti knjige. Projektne aktivnosti započinju u petak, 15. studenoga, a taj će se dan održati besplatno učlanjenje za sve umirovljenike.

- Molimo osobe koje vole čitanje, a ne mogu doći do knjižnice, da se jave u knjižnicu na 614-421 kako bi ih se upisalo u evidenciju osoba koje bi posjetili volonteri i donijeli im odabrane knjige - poručuju pokretači projekta.

Ističu da je važno napomenuti da projekt "Knjiga za sve" nije financiran ni od čije strane, nego je pokrenut humanošću i željom Crvenog križa Našice i našičke knjižnice kako bi se promoviralo provođenje slobodnog vremena uz dobro štivo. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike