Regija
ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA HSU-A

HSU se zauzima za podizanje cenzusa
Objavljeno 13. studenog, 2019.
VINKOVCI - Županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vukovarsko-srijemske županije održala je konferenciju za medije s temom pokretanja peticije za podizanje prihodnog cenzusa za dopunsko zdravstveno osiguranje u razdoblju od 15. studenoga do 15 prosinca.

Nakon redovitog usklađivanja mirovina umirovljenici prelaze cenzus za 10, 20, 30 kuna i pritom počinju plaćati policu dopunskog u iznosu od 70 kuna. Svake godine, zbog minimalnog povećanja prihoda, pravo na dopunsko osiguranje izgubi 10.000 ljudi, a od 2012. više od 260.000 ljudi, rečeno je.

- Tražimo da se prihodni cezus na temelju kojeg osigurane osbe ostvaruju pravo na plaćanje premije iz sredstava državnog proračuna poveća na 1830 kuna mjesečno za člana kućanstva i na 2340 kuna mjesečno za samca. Tražimo da se tako utvrđeni prihodni cenzusi usklađuju 1. siječnja svake godine. HSU se zauzima za podizanje cenzusa nakon 15 godina, ali smo i protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja - rekao je Marinko Lukenda, predsjednik Županijske organizacije HSU-a VSŽ-a. M.K.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike